Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

To μνημόσυνο του ΠΑΣΟΚικου “σοσιαλισμού”

To μνημόσυνο του ΠΑΣΟΚικου “σοσιαλισμού”
και η τελετή του κ. Γιάννη Μανιάτη στο Κρανίδι


Απογοητευτικός ο κ. Βουλευτής. Ο λόγος του φοβισμένος για τον ίδιο, τρομοκρατικός και αντιφατικός για τους συμμετέχοντες.
Πήγα εκεί για αντιπαράθεση με επιχειρήματα αλλά πραγματικά πολύ σύντομα βαρέθηκα και έφυγα. Με μια κάποια θλίψη για την σημερινή θέση ενός πολλά υποσχόμενου πολιτικού με σοβαρό λόγο και αξιόλογη παρουσία στο παρελθόν.
Μετά βίας 70 οι συγκεντρωμένοι γνωστοί και φίλοι του βουλευτή, στην σκοτεινή αίθουσα εκδηλώσεων του Β' Δημοτικού. Που είναι τα χρόνια που ο κ. Βουλευτής γέμιζε το Λύκειο στις ομιλίες του. Τώρα το ΚΚΕ μαζεύει περισσότερους.

Προσπάθησε να μας πείσει πως όσοι δεν ψηφίσουμε το κόμμα του, περίπου δεν είμαστε Έλληνες. Πως το χρέος το έφτιαξε η ΝΔ αλλά την άλλη στιγμή πως φταίει η Μέρκελ και πως η κρίση είναι της Ευρωζώνης (ξέχασε την Αμερική και την παγκόσμια οικονομική κρίση).
Προσπάθησε να μας πείσει πως το ευρώ που μας έβαλε ο Σημίτης με τις κομπίνες του είναι μονόδρομος και πως επιστροφή στην δραχμή θα σημάνει τον θάνατο της χώρας (η οποία χώρα ας σημειωθεί υπήρχε και πριν το 2002 χωρίς μάλιστα να βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση εξαθλίωσης)
Μας είπε πως μας καταλαβαίνει που ματώνουμε αλλά θα συνεχίσει να μας ματώνει αν πάρει την κυβέρνηση.

Κρατούσε ενα λέϊζερ στο χέρι και μας έδειχνε μια οθόνη πίσω του με στοιχεία που δεν διαβάζονταν ούτε απο τον ίδιο, πολύ περισσότερο από όλους εμάς τους μεσήλικες που είμασταν στην αίθουσα.
Δεν μας είπε ποιοί κυβέρνησαν αυτή τη χώρα 30 χρόνια τώρα και γιατί πρέπει να τους ξαναδώσουμε την εξουσία για να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο να μας σκοτώνουν.
Θλίψη και βαρεμάρα. Ούτε καν θυμό δεν μπόρεσα να νιώσω.
Ποτέ δεν είμουν του ΠΑΣΟΚ. Πάντα είμουν και είμαι της αριστεράς. Αλλά κάποτε σε αυτό το χώρο υπήρχαν και συναγωνιστές, άνθρωποι που συναντιοόμασταν στην κοινή δράση, που καταλαβαινόμασταν παρ' όλο που διαφωνούσαμε. Σήμερα αυτό έχει τελειώσει. Έχουν μείνει μόνο  οι άλλοι.
Ότι απέμεινε σε αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμμία σχέση με τον σοσιαλισμό. Ας αλλάξουν και το όνομα, όπως οι Άγγλοι σύμμαχοί τους, να βγάλουν αυτό το σοσιαλιστικό απο τον τίτλο τους, για να μην έχουν και πρόβλημα δηλαδή.
ΠΑΣΟΚ -ΝΔ είναι πια το ίδιο μεγάλο συστημικό κόμμα. Γι' αυτό και μπορουύν να συνεργαστούν γι' αυτό και τα στελέχη του ενός περνάνε με ευκολία στο άλλο. Και ξέρετε κάτι. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ κάποτε (όπως τα τελευταία δύο χρόνια) να γίνεται στην πράξη και ποιο δεξιό από την ΝΔ. Δεν τρέχει τίποτα. Δεν απολογείται σε κανένα. Οι αριστεροί ψηφοφόροι του έχουν ήδη φύγει. Πολλοί, μαζί με στελέχη αυτού του κόμματος, άλλοι αναζητούν νέους πολιτικούς χώρους.

Ερμιονίδα -28 Απριλίου 2012
Μάκης Κατσαΐτης
(από το blog της Οικολογικής Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Ερμιονίδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: