Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΛΑΚΩΝΙΑ: Μπλόκα στους παράνομους μετανάστες

Αποφασισμένη να δώσει ένα τέλος στο φαινόμενο της διαμονής παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών, σε χώρους ελληνικής ιδιοκτησίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, πραγματοποιήσε την Τρίτη (15-5-2012) αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας.
Η επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Λακωνίας, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη πενήντα έξι ατόμων για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
* Ένας52χρονος ημεδαπός, γιατί εκμίσθωνε κατάλυμα σε τρεις αλλοδαπούς, που διέμεναν παράνομα στην Χώρα, έναντι του χρηματικού ποσό των 50 ευρώ για τον καθένα.
* Ένας 50χρονος ημεδαπός, γιατί μετέφερε για εργασία, με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, δεκαεπτά αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Χώρα.
* Πενήντα τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, γιατί διέμεναν παράνομα στην Χώρα, στερούμενοι παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμα ημεδαπών, οι οποίοι αναζητούνται, γιατί εκμίσθωναν κατάλυμα σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Χώρα.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκε το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 50χρονου ημεδαπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: