Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αναζητούν την χρυσή τομή στην χρήση του λιμένος Ναυπλίου

Σύσκεψη για το λιμάνι Ναυπλίου. (ΦΩΤΟ B&G)
Σε ειδική σύσκεψη, στην οποία μετείχαν, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρος, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου κ. Μαρίνος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Αυγουστόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου και υπηρεσιακά στελέχη, εξετάστηκαν -σήμερα- θέματα ασφαλείας των χώρων και των διακινουμένων στο λιμάνι του Ναυπλίου, όπου και προσεγγίζουν ολοέν και περισσότερα κρουαζιερόπλοια.  Δεδομένου ότι οι σχετικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, το ζητούμενο ήταν η προκήρυξη των έργων και η έναρξη της εκτέλεσής τους, η οποία έχει προγραμματισθεί να γίνει εντός του έτους.
Οπως τόνισαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, σύμφωνα με σχετικό νόμο, "αν δεν προχωρήσουν άμεσα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια (κώδικας ISPS), έχει δικαίωμα ο αρμόδιος Υπουργός να αναστείλει κάθε λειτουργία του λιμανιού και να επιβάλει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις". 

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος δήλωσε, «τα ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση του λιμανιού του Ναυπλίου είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας αλλά και για ολόκληρο τον νομό. Τα αναπτυξιακά έργα που αφορούν στην εκβάθυνση του λιμανιού, στην κατασκευή και λειτουργία μαρίνας καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα, θα θωρακίσουν ακόμη περισσότερο το λιμάνι μας. Τα έργα αυτά, χωρίς να δημιουργούν  προβλήματα στην ελεύθερη διακίνηση αγαθών και επιβατών και χωρίς να στερούν από τους πολίτες τη δυνατότητα πρόσβασης στην θάλασσα θα τονώσουν την εμπορική και τουριστική κίνηση του λιμανιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: