Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο Διομήδης στην Κορυφή της Ευρώπης. Κατέκτησε το Challenge Cup

Το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο χάντμπολ πανηγυρίζει ο Διομήδης Άργους και μαζί του, η Ελλάδα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας κατέκτησε και το Τσάλεντζ Καπ (Challenge Cup), παρά την ήττα με 22-20 από την ελβετική Βάκερ. Ο Διομήδης είχε επικρατήσει με τρία γκολ διαφορά στον πρώτο τελικό, με 26-23.
Ο Νίκος Σαμαράς θέλησε να αφιερώσει αυτή την κούπα σε όλη την Ελλάδα που «πυροβολείται» από τους πάντες όπως είπε ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Ζαραβίνας, τόνισε πως "είναι μία μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό".
Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε για τον θρίαμβο της ομάδας του: «Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς τους παίκτες, που συνεργάστηκα. Κατέθεσαν μυαλό, σώμα και πρώτιστα ψυχή για να καταφέρουμε το ακατόρθωτο".


Γκόραν Πέρκοβιτς και Μπόρνα ΦράνιτςΟ Γκόραν Πέρκοβιτς (κόουτς της εθνικής Ελβετίας και πρώην της Ελλάδας) είπε πως το πήρε η πιο έξυπνη ομάδα, ενώ ο Μπόρνα Φράνιτς της Βάκερ υποστήριξε ότι η ομάδα του έχασε το Κύπελλο από δικά της λάθη.

Συγχαρητήρια από Μιτσαξή, Πιλάφα, Αγγελούδη Αμέσως μετά το τέλος του δεύτερου τελικού, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Δήμαρχο Άργους, Δημήτρη Καμπόσο.
Τα συγχαρητήρια τους στον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και γενικό γραμματέα της ελληνικής ομοσπονδίας χάντμπολ, Τάσο Χειβιδόπουλο, έδωσαν με τη σειρά τους ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Χαράλαμπος Πιλαφάς, αλλά και ο προκάτοχος του, Στέλιος Αγγελούδης.

ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ: "Η Αγάπη και η Θέληση κάνουν Θαύματα"Μιά φορά κι ένα καιρό μιά παρέα, ο Νώντας, ο Αντρέας, ο Νίκος, ο Θοδωρής, ο Τάσος, ο Τάκης και άλλοι, ανακάλυψαν ένα άθλημα που το γνώριζαν λίγοι και έφτιαξαν μιά ομάδα για να μπορούν να αθλούνται, να περνούν ευχάριστα τον καιρό τους.
Σιγά σιγά η ομάδα τους δυνάμωνε, είδαν ότι τα κατάφερναν καλά και άρχισαν να οργανώνονται.
Όμως η παρέα αυτή μεγάλωσε,  οι φίλοι πήγαν για σπουδές, άρχισαν να εργάζονται, παντρεύτηκαν και η ομάδα κινδύνευε να διαλυθεί, αλλά η αγάπη για την ομάδα τους δεν τους άφησε να την εγκαταλείψουν. Αρχισαν πάλι να μαζεύονται και βοηθούσαν, όπως μπορούσαν και από όποια θέση βρίσκονταν. Τώρα πλέον δεν ήταν μαθητές, μεγάλωσαν, ήταν επαγγελματίες και σκέφτηκαν: ότι «μπορούμε να δυναμώσουμε την ομάδα μας οικονομικά και όπου βγεί». Ούτε μεταξύ τους δεν έλεγαν το κρυφό τους όνειρο, ίσως γιατί δεν θα το πίστευαν κι ίδιοι.
Με τον καιρό άρχισαν να πιστεύουν στις δυνατότητες τους. Μπήκαν στο παιχνίδι με όλες τους τις δυνάμεις, οργανώθηκαν, όλοι δούλευαν με στόχο η ομάδα να κάνει την υπέρβαση. Οι στόχοι τους ήταν συνετοί, δεν βιαζόντουσαν, έκτιζαν πέτρα πέτρα. Έκαναν αλλαγές, έδιωχναν ότι περιττό, κρατούσαν ότι χρήσιμο, αποκτούσαν εμπειρία, μάθαιναν από τα λάθη τους και ως εκ θαύματος, έφτασαν στην πηγή, όπου όχι μόνο ήπιαν νερό, αλλά βρήκαν και θησαυρό.
Γι΄ αυτούς που δεν γνωρίζουν, σίγουρα οι επιτυχίες αυτές χαρακτηρίζονται σαν ΘΑΥΜΑΤΑ, όμως για τους ρεαλιστές και τους γνωρίζοντες, αυτό είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ μιας απίστευτα οργανωμένης προσπάθειας, από μιά ομάδα ανθρώπων, που είχαν συνισταμένη σε ότι έκαναν την αγάπη τους γι΄ αυτό το σύλλογο.
Το πάθος και η θέληση τους να δουν την ομάδα τους ψηλά, χρόνο με τον χρόνο αντί να σβήνει χαλυβδωνόταν. Ειδικά όταν έβλεπαν, ότι κάθε φορά έπιαναν τον στόχο τους, έβαζαν τον πήχυ πιο ψηλά, κι επειδή η τύχη βοηθά τους τολμηρούς, τους έκανε δώρο και την Ευρώπη, εκτός από το πολυπόθητο Πρωτάθλημα Ελλάδας.
Όλοι, μα όλοι, από τον πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή της ομάδας έχουν μερίδιο στην επιτυχία αυτή, που ευχόμαστε να μην είναι η τελευταία.
Ελπίζουμε να μην ΞΕΔΙΨΑΣΟΥΝ, να μην ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ από αυτό το δύσκολο ταξίδι, να μην ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΟΥΝ στις δάφνες τους.
Φίλε Τάκη, φίλε Τάσο, φίλε Δημήτρη, φίλε Νίκο, φίλε Μίμη, αυτό που πετύχατε, δεν έκανε μόνο εσάς υπερήφανους, αλλά κι εμάς.
Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε συνοδοιπόρους σας σ΄ αυτό το όνειρο.
Σας ευχαριστούμε γιατί δώσατε κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ειδικά με το υπέροχο άθλημα μας.
Σας ευχαριστούμε που υψώσατε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε! ΜΠΡΑΒΟ  ΑΡΓΕΙΟΙ  !!!
Μιχάλης ΑντώνογλουΚαθηγητής Φυσικής Αγωγής
Πρόεδρος "Αργολικού Γ.Σ. Ναυπλίου"

Χειβιδόπουλος: Η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ«Η σημερινή μεγάλη επιτυχία του Διομήδη, είναι η μεγαλύτερη συλλογική επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ. Ο θρίαμβος του Δημήτρη Δημητρούλια και των αθλητών του Διομήδη δικαιώνει την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον Διομήδη», δήλωσε ο κ. Χειβιδόπουλος για την μεγάλη επιτυχία του Διομήδη και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι σημερινή ημέρα είναι μία καλύτερη ημέρα για το ελληνικό χάντμπολ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος μας και δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη, ούτε στον Διομήδη, ούτε στην Αργολίδα, ούτε στην Ομοσπονδία».

Καμπόσος: «Το Άργος θα τους τιμήσει όπως αξίζει σε ήρωες» Ο Δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, είπε:
«Μίλησε σήμερα η ελληνική ψυχή. Τα παιδιά από το Άργος σήκωσαν την Ελλάδα στην πλάτη τους, έκαναν τους Έλληνες περήφανους, έδιωξαν την θλίψη και μοίρασαν χαμόγελα. Ως Δήμαρχος ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου αυτούς τους ήρωες, που σήμερα ανέβηκαν στον Όλυμπο. Το Άργος θα τους τιμήσει όπως αξίζει σε ήρωες».

Το Δημ. Συμβούλιο Άργους -ΜυκηνώνΤο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Άργους -Μυκηνών στην συνεδρίαση της Δευτέρας 28ης Μαϊου 2012 αποφάσισε να εκδώσει συγχαρητήριο ψήφισμα και να επιχορηγήσει εκτάκτως την ομάδα Χαντμπωλ του Διομήδη που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Challenge Cup στην Ελβετία.
Επιπλέον, ψηφίστηκε η συνολική αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, με σημαντικότερη αλλαγή την ένταξη του Κλειστού Γυμναστηρίου Άργους στο τεχνικό πρόγραμμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, συγχαίρει με επιστολή του τον Πρόεδρο της ομάδας του Διομήδης Άργους για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου στο Χάντμπολ:
«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
 Ο θρίαμβος σας με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης, αποτελεί στην κυριολεξία μια μεγάλη νίκη.
Η ομάδα του Άργους έγραψε ιστορία στην ελβετική πόλη Τουν, κατακτώντας το Challenge Cup, το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο και τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στα χρονικά του ελληνικού χάντμπολ.
Η αγωνιστικότητα, το πείσμα, η δύναμη, η θέληση και το πάθος έδειξαν για άλλη μια φορά ότι οι Αργολιδείς όταν πραγματικά θέλουμε, τότε μπορούμε.
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, μεταφέρετε στους παίκτες και στον προπονητή του Διομήδη κ.Δημητρούλια τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για τη τεράστια επιτυχία σας. Μας κάνατε υπερήφανους και σηκώσατε ψηλά την ελληνική σημαία.»


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣΟ Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Challenge από το Διομήδη Άργους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η σημερινή θριαμβευτική κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου από το Διομήδη Αργούς είναι το καλύτερο επιστέγασμα της απίστευτης φετινής πορείας της ομάδας μας....
...Για τη χαρά και την υπερηφάνεια που μας χάρισαν οι πρωταθλητές μας, οι προπονητές και η διοίκηση, τους αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια και κάθε δυνατή στήριξη. Εύχομαι ολόψυχα υγεία και καλή συνέχεια στην ομάδα μας και περιμένω με ανυπομονησία, όπως ολόκληρη η Αργολίδα, να υποδεχθούμε τους Πρωταθλητές Ευρώπης όπως τους αξίζει".


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣΑναφορικά με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Challenge Cup από την ομάδα χάντμπολ του Διομήδη, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μπράβο στον Διομήδη, παίχτες, προπονητές και διοίκηση. Είναι το Άργος της περηφάνιας, της σοβαρότητας και της μαχητικότητας. Από την κορυφή της Ευρώπης, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης και τα παιδιά της δίνουν το παράδειγμα της άλλης Ελλάδας, της Ελλάδας της προσπάθειας, της δημιουργικότητας και του ήθους.
Μπράβο και πάλι, μακάρι όλοι μας να μιμηθούμε αυτά τα παιδιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: