Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ: Θολοκουλτούρα ή Ελληνικές αξίες κ. Τατούλη;

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση -από τη νέα σχολική χρονιά- πιλοτικού προγράμματος με σκοπό τη συστηματική ενασχόληση και την μύηση των μαθητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πολιτιστικά θέματα. 
Τόσο ο κ. Τατούλης όσο και ο κ. Μισθός τόνισαν την αξία της επαφής των μαθητών με τον πολιτισμό και όλες τις μορφές τέχνης. Επεσήμαναν την ανάγκη καλλιέργειάς τους στα σχολεία και κατέληξαν πως απαιτείται  άμεση υποβολή συγκεκριμένης πρότασης με το περιεχόμενο του προγράμματος και τα χρονικά του πλαίσια.
Η προτεινόμενη θεματολογία θα αφορά στη φωτογραφία, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και την ποίηση.Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Πέτρος Τατούλης προτίθεται να προωθήσει μια σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων Ελλήνων ποιητών στα σχολεία της Περιφέρειας.
Ως ζητούμενο παραμένει, αν οι ποιητές στους οποίους θα παραδωθούν τα παιδιά των Ελλήνων θα είναι δημιουργοί θολοκουλτούρας και πολυπολιτισμικότητας ή αν θα είναι εμπνευσμένοι από τις πανανθρώπινες αξίες του Έθνους, του Ελληνισμού, της λεβεντιάς, της αξιοσύνης, της προσφοράς προς το σύνολο, της ανάγκης προστασίας της διαφορετικότητας και του έρωτα -όπως η φύση τον επιτάσσει-.
Α. ΛΗΘΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: