Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: "Δεν ταΐζω αυλοκόλακες, ούτε χειροκροτητές"

Ξεχειλίζει η οργή στα λεγόμενα του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κατά των λασπολόγων, όπως αποκαλεί, τους πρόσφατους επικριτές του. Παραθέτει μάλιστα σειρά στοιχείων και επιχειρημάτων για να στηρίξει τον βαρύ χαρακτηρισμό που χρησιμοποιεί.
Η δήλωση Καμπόσου καταλήγει "Δεν ταΐζω αυλοκόλακες, ούτε χειροκροτητές και δε θα το κάνω ποτέ στη ζωή μου. Από εκεί και πέρα θα λογοδοτήσω μόνο σε αυτό το λαό. Όλοι εκείνοι που νομίζουν πως παρεισφρύοντας στο Δήμαρχο θα φτιάξουν περιουσίες, να το ξεχάσουν. Ο Δήμαρχος δεν είναι από την ίδια φτιασιά που μπορεί να ήταν στο παρελθόν άλλοι».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ
«Το τελευταίο που θέλω, είναι να θυμίσω σε όλους αυτούς τους λασπολόγους ομόφωνες αποφάσεις των παρισταμένων του δημοτικού συμβουλίου,
 αλλά και της οικονομικής επιτροπής, όπου εγκρίθηκε η δημιουργία ενός δημαρχείου που θα είναι για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους -γιατί κάποτε είμαστε λίγοι δημοτικοί σύμβουλοι και τώρα είμαστε 41 και δε μπορούμε να συνεδριάσουμε σε αυτή την αίθουσα-, γιατί κάποτε είμαστε ένας δήμος και σήμερα είμαστε 6 δήμοι και 2 κοινότητες. Όλοι αυτοί οι υπάλληλοι πρέπει να έρθουν, επιτέλους, και να δουλέψουν. Πήραμε, λοιπόν, την απόφαση για τη μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου με ποσό 6.600 ευρώ στο δημοτικό συμβούλιο της 23.08.2011. Τα έξοδα για την πολεοδομία και τις υπηρεσίες που βρίσκονταν αριστερά και δεξιά δεν ήταν λιγότερα, ενώ τώρα έχουμε και ένα σύγχρονο κτίριο.
Όσο γι’ αυτούς που λένε πως δεν αξιοποιήσαμε τα κτίρια που διαθέτει ο δήμος, απαντώ πως οι δήμοι δεν είναι υπουργεία, οι υπηρεσίες του δήμου συνεργάζονται, πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο χώρο και όχι στους δρόμους προκειμένου να υπογραφεί ένα χαρτί. Έκανα την απόπειρα να τους φέρω όλους εδώ και έχουμε 3 υπαλλήλους σε κάθε γραφείο. Αυτά δεν τους ενοχλούν; Τους ενόχλησε που για να φτιάξουμε το κτίριο δίπλα στο δημαρχείο είχαν βγάλει προϋπολογισμό 250.000 και ο Δήμαρχος το έφτιαξε με 15.000 ευρώ.
Τους ενοχλεί που έφτιαξα τις μελέτες για τα 4 σχολεία με 70.000 ευρώ και όχι με 2.000.000. Τους ενοχλούν τα έργα που έρχονται».
Θα απαντώ πάντα στους λασπολόγους που έλεγαν ότι χρωστάμε 3.000.000 ευρώ σαν δήμος και τους απήντησε η οικονομική υπηρεσία ότι δεν είναι 800.000 ευρώ αυτά που χρωστάμε. Και ευθύνονται αυτοί που τους χρωστάμε γιατί δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα χαρτιά για να πάρουν τα χρήματά τους. Έχουμε αρκετά χρήματα στα ταμεία και για τις υποχρεώσεις μας αλλά και για να κάνουμε έργα. Όλα αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά η οικονομική υπηρεσία.
Η αγανάκτησή μου είναι έκδηλη, διότι ξέρουν ότι έρχονται τα έργα και ψάχνουν τώρα, λοιπόν, σε νεκρή περίοδο να επιτεθούν, μήπως και δημιουργήσουν κάποιο υπόβαθρο και συμμάχους προκειμένου να βρίζουν το δήμαρχο.
Τίποτα δεν κάνει ο Δήμαρχος; Ένας Δήμαρχος που σήμερα παίρνει φιλοδώρημα, ενώ κάποιοι που έφτιαχναν περιουσίες με το μισθό του Δημάρχου, έχουν το θράσος να με κοιτάνε στα μάτια. Ας κατεβάσουν λοιπόν τα μάτια και τους τόνους γιατί θα λογοδοτήσουν σε αυτό το λαό για το τι έκαναν τα χρήματα που έπαιρναν τόσα χρόνια.
Παρέλαβα 3εκατ. και σε ένα χρόνο τα έφθασα 8,5εκατ. ευρώ. Σας είπα ακριβώς τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Τα συμβασιοποιημένα ή προς σύμβαση έργα άμεσα είναι 12.335.000 ευρώ.
Δεν ταΐζω αυλοκόλακες, ούτε χειροκροτητές και δε θα το κάνω ποτέ στη ζωή μου. Από εκεί και πέρα θα λογοδοτήσω μόνο σε αυτό το λαό. Όλοι εκείνοι που νομίζουν πως παρεισφρύοντας στο Δήμαρχο θα φτιάξουν περιουσίες, να το ξεχάσουν. Ο Δήμαρχος δεν είναι από την ίδια φτιασιά που μπορεί να ήταν στο παρελθόν άλλοι».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: