Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Χρωστάτε στην εφορία; Εξοφλήστε τώρα σε 45 δόσεις

Έρχονται ρυθμίσεις, για όσους οφείλουν και επιθυμούν να εξωφλήσουν το χρέος τους στην εφορία, αλλά αδυνατούν να καταβάλουν το σύνολο του χρέους. Οι ρυθμίσεις είναι πιο ρεαλιστικές από τις υπάρχουσες και ως εκ τούτου πολύ ευνοϊκότερες.

Με σχετική εγκύκλιο, αλλάζουν οι παλαιότερες διατάξεις και δίδεται η δυνατότητα εξόφλησης σε 45 δόσεις, με μείωση των προσαυξήσεων ως και 100% εάν γίνει εφάπαξ καταβολή του ποσού ή 50% αν η εξόφληση γίνει σε 45 δόσεις.
Σε αντίθεση με την ισχύουσα ρύθμιση, δεν προβλέπεται ύψος χρέους για την υπαγωγή. Ως ελάχιστη μηνιαία δόση καθορίσθηκε το ποσόν των 100 €.
Ο οφειλέτης θα χάνει τα ευεργετήματα της ρύθμισης εάν δεν καταβάλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο μπορούν όμως να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές παρελθόντων ετών.

Το μόνο που απαιτείται είναι να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, δηλαδή να έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που δημιουργήθηκαν.
Η ένταξη στη ρύθμιση θα «παγώνει» τα όποια αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έχουν αποφασιστεί, ενώ θα αναστέλλεται και η ποινική δίωξη του φορολογούμενου (ισχύει για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ). Απώλεια της ρύθμισης και των ευεργετημάτων της θα επέρχεται όταν ο οφειλέτης δεν καταβάλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ρύθμιση αυτή θα μπορούν να ενταχθούν ακόμη και φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ή έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις για φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρους μεταβίβασης ακινήτων, φόρους περιουσίας και άλλες επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: