Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Κ.Ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ: "Κοινωνικοποίηση ΑΤΕ υπό έλεγχο των εργαζομένων"

Η κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, με ανακοίνωσή της προτείνει την κρατικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, υπό την διαχείριση των εργαζομένων σ' αυτήν.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός της στην Αργολίδα, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
"....Ο αγώνας των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας αποκαλύπτει το μέγεθος της καπιταλιστικής κλοπής και λεηλασίας που συντελείται σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, σε βάρος της εργατικής τάξης, άλλων εργαζομένων και των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών.
Ο αγώνας αυτός όσο έχει κεντρικό σύνθημα το «Όχι στη διάλυση της ΑΤΕ», όσο δηλαδή βάζει στόχο την ακύρωση του χαρίσματος της ΑΤΕ στην Πειραιώς, είναι αγώνας πολιτικός γιατί αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης, άλλους εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες, μεγάλο τμήμα των μεσαίων στρωμάτων.
 Είναι αγώνας που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα και το δημόσιο πλούτο και στέκεται απέναντι στη μεταφορά πλούτου από τους μισθωτούς στους κεφαλαιοκράτες. Στρέφεται ενάντια στην κυβέρνηση, το μνημόνιο και την τρόικα. Πρέ
 πει να τύχει της έμπρακτης υποστήριξης και συστράτευσης από το σύνολο της εργατικής τάξης".
 
..."Η απόφαση της κυβέρνησης να χαρίσει την Αγροτική Τράπεζα στην Τράπεζα Πειραιώς δείχνει με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο το πλιάτσικο που εξελίσσεται σήμερα στη χώρα.
Δείχνει επίσης πώς απαντάνε οι καπιταλιστές στην κρίση τους: λεηλατούν το δημόσιο πλούτο και σπρώχνουν την εργατική τάξη στην πείνα, την εξαθλίωση και την ανέχεια, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: