Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μανιάτης: Έκκληση προς Σαμαρά για την Ειδική Γραμματεία Δασών

Γιάννης Μανιάτης
Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, να μην προχωρήσει στην ένταξη της Ειδικής Γραμματείας Δασών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά να παραμείνει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε "αντιρρήσεις που εκφράστηκαν κατά τις συναντήσεις της διακομματικής Επιτροπής" και υποστηρίζει ότι "χωρίς πλήρη ενημέρωση του Πρωθυπουργού για όλες τις διαστάσεις του θέματος, κάποιοι αποφάσισαν τη μεταφορά της Ειδικής Γραμματείας Δασών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου είχε ενταχθεί το 2009, πίσω πάλι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων".

Αποδίδει ως κίνητρο "τις γνωστές από χρόνια συντεχνιακές αντιλήψεις της ακινησίας και της στασιμότητας" και την χαρακτηρίζει ως "αναμφισβήτητη οπισθοδρόμηση, τόσο αναφορικά με την ίδια την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και ιδιαίτερα του δασικού Περιβάλλοντος της χώρας, όσο και αναφορικά με τη θεσμική λειτουργία του κράτους".
Επιχειρηματολογεί αναφέροντας ότι "στα 2,5 περίπου χρόνια που πέρασαν, όλη η κοινωνία (οργανώσεις και κοινωνία πολιτών, δημόσια διοίκηση, Πολιτική ηγεσία, κοινοβούλιο) διαπίστωσε τη σημαντική πρόοδο που έγινε σε λιμνάζοντα για δεκαετίες θέματα, όπως η κατάρτιση και κύρωση δασικών χαρτών, η προώθηση του κτηματολογίου στις δασικές περιοχές, η περιβαλλοντική αδειοδότηση δημοσίων και ιδιωτικών έργων, η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, η λήψη μέτρων προστασίας, κ.α."
Τέλος, καταλήγει καλώντας τον Πρωθυπουργό της χώρας "να επανεξετάσει την πρόταση που του έχει γίνει και να αρνηθεί να υπογράψει μια απόφαση που θα σημάνει σημαντική περιβαλλοντική, αναπτυξιακή και θεσμική οπισθοδρόμηση".
Την ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας υποννοεί παρασκηνιακές δράσεις "πίσω από την πλάτη του κ. Σαμαρά", υπογράφει ο βουλευτής Αργολίδας (ΠΑΣΟΚ) κ. Γιάννης Μανιάτης, υπό την ιδιότητά του ως Γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα ΥΠΕΚΑ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: