Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Να δημιουργήσουμε ένα Εθνικό Μέτωπο Ελληνικής Οικογένειας


Ολομέτωπη επίθεση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια μας την χώρα, δέχεται τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικογένεια! Η οικογένεια έχει μπει στο στόχαστρο της ξενόφερτης τρόϊκας αλλά και της ντόπιας κυβέρνησης. Όλοι τα 'χουν βάλει με τα ελληνόπουλα τα οποία πλέον αποτελούν τεκμήρια πλουτισμού. Έπαψαν τα παιδιά σε αυτή την χώρα να είναι ...ευλογία Θεού! 'Οσο μεγαλύτερη οικογένεια έχεις τόσο πιο μεγάλη θα είναι η τιμωρία σου. Στην Ελλάδα του 2012 κυνηγάμε το αυτονόητο και παλεύουμε καθημερινά για το λογικό. Δεν πάει άλλο, η ελληνική οικογένεια δεν αντέχει άλλο το μαρτύριο της σταγόνας. Οι γονείς πληγώνονται και κρυφά δακρύζουν επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες των παιδιών τους.
Οι μαθητές λιποθυμάνε στα προαύλια των σχολείων ενώ πολλοί είναι οι επιτυχόντες, στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις, που δεν θα γίνουν ποτέ φοιτητές αφού λεφτά ...δεν υπάρχουν. Ο τελευταίος πυλώνας αυτού του έθνους, η οικογένεια, καταρρέει. Κανένας δε μιλάει για το δημογραφικό πρόβλημα αυτής της χώρας. Η επίσημη απογραφή του 2011 έδειξε ότι η Ελλάδα γερνάει επικίνδυνα και μειώνεται τραγικά.Ο κώδωνας του κινδύνου χτύπησε δυνατά αλλά κανένας δεν κατάλαβε τίποτα. Οι Έλληνες είμαστε ένα εκατομμύριο λιγότεροι από την απογραφή του 2001.

Τί άλλο πρεπει να γίνει δηλαδή για να ξυπνήσουμε σε αυτή την χώρα;
Μέσα σε αυτή την κατάσταση πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, όλοι μας θα πρέπει να συμβάλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αραγές μέτωπο με βάση την ελληνική οικογένεια. Ο αριθμός των τέκνων μιας οικογένειας στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να παίζει κανένα διαχωριστικό κριτήριο, ο αριθμός των παιδιών δεν θα πρέπει να αποτελεί για κανένα λόγο σημείο τριβής. Τόσο οι τρίτεκνοι όσο και οι πολύτεκνοι αυτοί της χώρας θα πρέπει να αγκαλιάσουν όλες τις ελληνικές οικογένειες - ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων - και να ενωθούν για να διασώσουν την τελευταία ιερή εστία αυτού του έθνους. Έχουν υποχρέωση να αφήσουν στην άκρη τις "συντεχνιακές τακτικές" άλλων συνδικαλιστικών κλάδων και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι πολυμελείς οικογένειες δεν έχουν ειδικά σήμερα το δικαίωμα να παλεύουν μονόπλευρα βάζοντας απέναντι όλους αυτούς που έχουν ένα ή δύο παιδιά. Έτσι βάζουν απέναντι τη μισή Ελλάδα, έτσι απομακρύνονται από τους στόχους τους. Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, έτσι όπως το παλεύουν σήμερα, είναι πιο αδύναμοι και πιο εκτεθιμένοι στους αγώνες τους.Ως πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων οικογενειών Τρίπολης και όμορων Δήμων προτείνω ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να προχωρήσουμε για να δημιουργηθεί ένα ΕΝΙΑΙΟ και ΔΥΝΑΤΟ μέτωπο με βάση την ελληνική οικογένεια. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε αποτελεσματικά τη σφοδρή επίθεση που δέχονται σήμερα τα παιδιά και οι οικογένειές μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και δεν θα οδηγηθούμε στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι εκτός όλων των άλλων και θέμα αξιοπρέπειας τόσο για το τριτεκνικό όσο και για το πολυτεκνικό κίνημα της χώρας.
Όσο πιο διακριτοί και πιο αντικειμενικοί είναι οι στόχοι μας τόσο πιο αποτελεσματικοί θα γίνουμε για τις οικογένειες και τα παιδιά μας. Οι διεκδικήσεις μας θα πρέπει να μπούν σε νέες βάσεις και θα πρέπει να έχουν αφετηρία το πρώτο παιδί της ελληνικής οικογένειας και όχι το τρίτο και πάνω. Όλοι οι Έλληνες οικογενειάρχες θα πρέπει να γίνουμε μία γροθιά, δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια των διαχωρισμών.
 Ειδικά οι τρίτεκνοι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουν το λάθος των πολυτέκνων, οι οποίοι επαναπαύθηκαν στα δικαιώματα που αρχικά τους έδωσε η Πολιτεία και πολεμούσαν κάθετι που νόμιζαν ότι θίγει τα κεκτημένα τους. Όλες οι τριτεκνικές οργανώσεις θα πρέπει να αναλάβουν  πρωτοβουλίες για να ενσωματώσουν μονότεκνους και δίτεκνους στους συλλόγους τους. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι την πρόταση αυτή θα την μεταφέρω όχι μόνο στο σύλλογο της Τρίπολης αλλά και στην Περιφερειακή ΄Ενωση Τριτέκνων Πελοποννήσου. Παράλληλα η παρούσα πρόταση θα μεταφερθεί από την πλευρά μου και στην Πανελλαδική Ένωση Τριτέκνων στην οποία συμμετέχω ως μέλος της κεντρικής διοίκησης. Θεωρώ ότι η ευκαιρία είναι μοναδική για τη δημιουργία ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι αν δεν παλεύουμε καθημερινά γι' αυτά που θέλουμε τότε είναι θέμα χρόνου να χάσουμε και αυτά που έχουμε

Τριαντάφυλλος Νικ. Σωτηρόπουλος
Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Οικογενειών
Τρίπολης και όμορων Δήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια: