Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αλ Μπατίρ Νιους (1)

Χθες, από πολύ νωρίς, βρέθηκα στο Υπουργείο Ανεργίας και Κοινωνικής Ανασφάλειας, δηλαδή, Εργασίας, για να παρακολουθήσω την συζήτηση μεταξύ της Τρόϊκα και των επιτελών του υπουργείου. Όταν η συζήτηση τελείωσε και έφυγαν οι κουστουμάκιδες των 12.000 ευρώ μηνιαίως, βγήκε για να μας μιλήσει ο υπουργός μας, των 10.000 ευρώ μηνιαίως. Μας είπε πως το κλίμα ήταν εξαιρετικό, πως όλα πήγαν καλά και πως το θέμα έκλεισε και πάει στη Βουλή για ψήφιση.
Άρχισαν οι ερωτήσεις και όταν ήρθε η σειρά μου του ζήτησα να μας πει συνοπτικά τι συμφώνησαν. Μου είπε πως έδωσε μεγάλη μάχη και κατάφερε να σώσει τον κατώτατο μισθό.  Έπεσε μόνο 500 ευρώ τον μήνα, από τον προηγούμενο. Δηλαδή, πέτυχε να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις, να παίρνει ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα τρίχες για αποζημίωση και όποτε γουστάρει ο ταλαίπωρος επιχειρηματίας εργοδότης να τον πετάει έξω. Περιχαρής και αισιόδοξος μας είπε πως επιτέλους η χώρα θα δει καλύτερες μέρες.
Τον ρώτησα αν γνώριζε τον χούφτεν ή φούχτεν ή όπως αλλιώς τον λένε.
Είναι ένας χοντρός Γερμανός που οργώνει την Ελλάδα εδώ και καιρό, σταμπάρει τις επιχειρήσεις φιλέτα και στέλνει στους δικούς του οδηγίες, που να μπουκάρουν και να φάνε με 10 μασέλες, τσάμπα εργοστάσια που έχουν εργάτες με μεροκάματα πείνας.
Μιας και θα έρθουν λοιπόν εδώ, για να οικονομήσουν από το μπάχαλο που δημιούργησαν, πρέπει και κάπου να μείνουν. Ζήτησαν λοιπόν  να αδειάσουν μερικά νησιά, για να κάνουν όταν έρθει η ώρα η καλή, απόβαση με τα κότερα και τα ελικόπτερά τους και να τα καταλάβουν.
Να τρώνε τον περίδρομο, να πίνουν τον αγλέορα, να κολυμπάνε και να λιάζονται ...στην υγεία των κορόϊδων.
Μου είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και θα μου απαντήσει σύντομα. Μέχρι τότε, ο κύριος χούφτεν – φούχτεν ή αρπάχτεν θα συνεχίσει το βιολί του. Όσο για τους εργάτες και τους ακρίτες …καλά σαράντα.
Έφυγα πολύ στεναχωρημένος και είπα στον εαυτό μου «που πας ρε Καραμήτρο»…
Μήτρος Καραμήτρος
Και δια την αντιγραφήν
Δημήτριος Βενετάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: