Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στη Νέα Κίο, αποτελεί ντροπή

Ρεπορτάζ για το "Παραπολιτικά Αργολίδα": Αναστασία Χαβιαρά

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Κίου, και η Παιδική Χαρά που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο εδώ και κάποιους μήνες αποτελούν παρελθόν.
Η αλήθεια είναι πως τα όργανα της Παιδικής Χαράς ήταν σκουριασμένα, σπασμένα κι επικίνδυνα! Καλώς ξηλώθηκαν! Κακώς δεν αντικαταστάθηκαν!
Καλά αλλά λίγα τα όργανα της Παιδικής Χαράς που στήθηκαν στο διπλανό πάρκο! (Πάρκο Εθνικής Αντίστασης). Αυτά πάντως έκαναν τη δουλειά τους κατά τους θερινούς μήνες.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όμως; Οι άρχοντες του Δήμου Άργους -Μυκηνών που το παρέλαβαν πριν από δύο χρόνια από το Δήμο Νέας Κίου, θεώρησαν μάλλον περιττή την ύπαρξη του!
Η αλήθεια είναι πως δεν λειτουργούσε πια. Για καθαρά οικονομικούς λόγους. Η αλήθεια είναι επίσης ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Κίου ήταν το μόνο που λειτούργησε κανονικά στα πρώτα του χρόνια και δικαιολόγησε απόλυτα την ύπαρξή του και την προσπάθεια αυτών που πάλεψαν για να το στήσουν!




Όταν τα αντίστοιχα Πάρκα των δύο διπλανών πόλεων ρήμαζαν (το ένα μάλιστα είχε γίνει σκουπιδότοπος), το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Κίου έσφυζε από ζωή.
Οι επισκέψεις σχολείων από όλη την Αργολίδα και όχι μόνο, γίνονταν σε καθημερινή βάση και αρκετές φορές την ίδια μέρα έρχονταν στη Νέα Κίο δύο διαφορετικά σχολεία (τα οποία με την ευκαιρία αυτή επισκέπτονταν και το Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία...)
Επόμενο ήταν κάποια στιγμή τα αυτοκινητάκια και τα ποδήλατα του Πάρκου να χρειαστούν επισκευή και κάποια στιγμή αντικατάσταση... 
Η αντικατάσταση ήταν δαπανηρή, και το Πάρκο σταμάτησε να δέχεται επισκέψεις... Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει...
Οι υπεύθυνοι του νέου Καλλικρατικού Δήμου θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα οχήματα του Πάρκου και να το κάνουν ξανά επισκέψιμο! Αντί για αυτό προτίμησαν να το ξηλώσουν! Και οι τρύπες που χάσκουν εδώ και 4 - 5 μήνες (εκεί απ' όπου έβγαλαν τα σήματα) είναι πληγές στην καρδιά των ανθρώπων που το διεκδίκησαν και που πάλεψαν για να το στήσουν.
Κι αν οι εξαγγελίες του Δημάρχου Άργους -Μυκηνών  για τη μετατροπή του Πάρκου σε έναν μεγάλο, κλειστό και ασφαλή πολυχώρο αποτελούμενο από παιδικές χαρές, θεατράκι για εκδηλώσεις, υπαίθριο γυμναστήριο για ενήλικες και αναψυκτήριο υλοποιούνταν, ίσως οι πληγές να έκλειναν σιγά - σιγά...
Οι μήνες όμως περνούν, και το πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Κίου, ρημαγμένο, γεμάτο τρύπες και μπάζα αποτελεί ντροπή για όλους μας! Και γι' αυτούς που το ξήλωσαν και για μας που ψιθυρίζουμε την αγανάκτησή μας στις παρέες και στα καφενεία και δεν βγαίνουμε να το φωνάξουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: