Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ηλιακή Ενέργεια από τα πεύκα της Ερμιονίδας


Αξιοποιώντας την ανοχή της Περιφέρεια Πελοποννήσου και την αδιαφορία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, μεγαλοκεφαλαιούχοι των Αθηνών μετατρέπουν Δασικές εκτάσεις της Ερμιονίδας σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. Για να εγκαταστήσουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ, ξεχερσώνουν (χωρίς άδεια, όπως καταγγέλουν οι τοπικοί παράγοντες) άγρια βλάστηση, πουρνάρια και Πεύκα.
Οι όροι της Περιβαλλοντικής μελέτης δεν τηρούνται, με διάφορα προσχήματα και οι υπηρεσίες της πολιτείες είναι «κραυγαλέα απούσες», ανταγωνιζόμενες σε συνενοχές την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που κατόπιν εορτής, ήρθε να ζητήσει ευθύνες από τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλος ο οποίος  «το παίζει  Πόντιος Πιλάτος». Το ίδιο και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαφωτίου που εδήλωσε άγνοια και συγχρόνως «φύλακας του νόμου».
Η υπόθεση, παράνομης εκχέρσωσης μεγάλων εκτάσεων, δίπλα στο Λουκαΐτι,  απασχόλησε ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας. Κατετέθη μήνυση κατά των υπευθύνων, οι οποίοι γλύτωσαν το αυτόφωρο (ειδοποιηθέντες εγκαίρως). Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, δια του εκπροσώπου τους Ανάργυρου Πέππα (Προέδρου του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Λουκαϊτίου)

και του εκπροσώπου της  Ένωσης Πολιτών κατά της Διαφθοράς, Δημ. Δαγρέ,  κατέθεσαν αναφορά στην Εισαγγελία, όπου επίσης  προσέφυγαν διαμαρτυρόμενοι, με ενυπόγραφο υπόμνημα,  140 κάτοικοι της περιοχής.

«Ζητάμε την προστασία του περιβάλλοντος και το δικαίωμα ελεύθερης βοσκής, σε κρατικές εκτάσεις, των κοπαδιών μας», δήλωσε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» ο κ. Πέππας, τονίζοντας ότι «δεν εμπιστευόμαστε πιά τους κορυφαίους του Δήμου, για την προστασία του βιού μας και της ποιότητας της ζωής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: