Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η Περιφέρεια έκλεισε το δρόμο με μπάζα και προκάλεσε σοβαρά ατυχήματα

Η πτώση περιορισμένου αριθμού βράχων στην άκρη του διαζώματος του δρόμου προς Κρανίδι (λίγο μετά τον Σταυρό), προκάλεσε την κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής που με την σειρά της ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο να λάβει τα αναγκαία μέτρα.
Η αντιπεριφέρεια κινήθηκε αστραπιαία και… έκλεισε το δρόμο με μπάζα και βράχια για να μην περνούν τα αυτοκίνητα. Η σήμανση όμως αποδείχθηκε ελλιπής και επικίνδυνη. Έτσι, τρία τουλάχιστον αυτοκίνητα πλήρωσαν την ιδέα των μπάζων με ζημιές έως πλήρη καταστροφή. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.
Τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στην περιφερειακή οδό των Διδύμων κοντά στον Σταυρό, στο ύψος των σφαγείων. Στο χαρακτηριστικότερο από αυτά, ένα αυτοκίνητο  Mercedes  200 κατεστράφη ολοσχερώς.  

Ήταν έξι και τέταρτο περίπου το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο κάτοικος Ναυπλίου και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κοιλάδας κ. Γιώργος Χορμής ανέβαινε με το αυτοκίνητο του  τον περιβόητο δρόμο, με συνεπιβάτη τον Γυμνασίαρχο της ΕΠΣΑ κ. Νίκο Μπέλια.


Όπως μας είπε χαρακτηριστικά  ο παθών κ. Γιώργος Χορμής : «Το αυτοκίνητο ξαφνικά… απογειώθηκε, αφού αρχικά προσέκρουσε, σε ένα στρώμα από μπάζα, που είχαν καλύψει το οδόστρωμα. Σωθήκαμε από θαύμα. Δεν είχα αναπτύξει ταχύτητα, επειδή το σημείο αυτό είναι ανηφορικό. Ευτυχώς ανοίξανε οι αερόσακοι. Το αυτοκίνητο μου  καταστράφηκε ολοσχερώς! Είχε πέσει το σκοτάδι και δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική σήμανση, κάποια κορδέλα, έστω ένα φαναράκι, όπως άλλωστε υποθέτω, ότι  προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ήμουν μαζί με τα δυο άτομα του πληρώματος του περιπολικού που έσπευσε να μας βοηθήσει, και τον υπάλληλο της Οδικής Βοήθειας. Προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε με την παρουσία μας  στη μέση του δρόμου, θέτοντας πάλι σε κίνδυνο τις ζωές μας ,το επόμενο ατύχημα, διότι οι οδηγοί διέρχονταν ανυποψίαστοι προς το σημείο με τα μπάζα και τις κοτρώνες. Έχω πληροφορίες πως προηγήθηκαν και άλλα ατυχήματα εκείνη την ημέρα στο ίδιο σημείο.  Πράγματι, την τελευταία στιγμή απετράπη και πάλι το μοιραίο για κάποιον άλλο διερχόμενο οδηγό. Υπάρχει και σχετικό Βίντεο που πήρα με το κινητό μου! Επικοινώνησα  με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, κ. Κ ωνσταντίνα  Καχριμάνη η οποία μου είπε, πως   έκλεισαν το δρόμο με… αμμοχάλικο συνεργεία δικά τους, ώστε να αποτραπεί η διέλευση οχημάτων, διότι  ο δρόμος είχε κριθεί από του αρμοδίους ως ακατάλληλος το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω κατολισθήσεων. Σας διαβεβαιώνω πως μόνο αμμοχάλικο όπως υποστηρίζουν, δεν υπήρχε επί του οδοστρώματος. Κοτρώνες και μπάζα υπήρχαν, τα οποία  είχε αποθέσει ο φορτωτής της Περιφέρειας, χωρίς όμως στην συνέχεια να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνονται αντιληπτά από τους οδηγούς! Προσωπικά, θα κάνω μήνυση κατά παντός υπευθύνου».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιδόπουλος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο συμβάν, δήλωσε στην Ενημέρωση Πελοποννήσου: «Η σήμανση υπήρχε κανονικά. Είχε τοποθετηθεί πινακίδα που προέτρεπε τα οχήματα να κινηθούν από παρακαμπτήρια οδό. Μπήκαν κώνοι,  και για την περαιτέρω ασφάλεια, υπήρχε και το αμμοχάλικο για να μην μπορούν να διέρχονται αυτοκίνητα. Υπεύθυνη για το κλείσιμο μιας οδού όπως γνωρίζετε είναι πάντα η Αστυνομία. Εμείς, ως Περιφέρεια, ό,τι μας ζητήθηκε το στείλαμε. Τώρα, όσον αφορά στο ατύχημα, αφού ολοκληρωθεί η προανάκριση εμείς θα το δούμε. Εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.»

  Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου Αστυνόμος Β’  κ. Κωνσταντίνος Θάνος, μας είπε τα εξής: «Το περασμένο Σάββατο, ενημερωθήκαμε πως ο Περιφερειακός δρόμος των Διδύμων έκλεισε λόγω κατολισθήσεων. Αμέσως έσπευσε στο σημείο περιπολικό για να ασφαλίσει το δρόμο. Πήγα και εγώ προσωπικά. Ενημερώθηκε η Περιφέρεια. Κατέφθασε και ο αρμόδιος Μηχανικός. Εμείς λάβαμε τα πρώτα μετρά, τοποθετώντας προειδοποιητική σήμανση. Στο σημείο έφθασε και ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Τσαμαδός ,ο οποίος έφερε πινακίδες και κώνους. Στη συνέχεια, ένα φορτηγό έριξε χώμα στο οδόστρωμα για να μην παραβιάζουν  τα οχήματα τις κορδέλες και τις προειδοποιητικές πινακίδες. Την επομένη ημέρα το απόγευμα (Κυριακή) ενημερώθηκα από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας πως ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε επάνω στα χώματα που είχαν τοποθετηθεί επί του οδοστρώματος. Πληροφορήθηκα, πως το συγκεκριμένο όχημα υπέστη υλικές ζημιές,  διότι εκείνη τη στιγμή ο οδηγός του είχε περιορισμένη ορατότητα, γιατί ένα άλλο προπορευόμενο όχημα τύπου τζιπ, την τελευταία στιγμή ακολούθησε την υποχρεωτική παράκαμψη, ενώ τα δεύτερο, συνέχισε ευθεία πορεία, με αποτέλεσμα να έχει αυτή την ατυχή κατάληξη».

 Για τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις ασφαλείας της διέλευσης των οχημάτων από την  Περιφερειακή οδό των Διδύμων, έχουν εκφραστεί κατά καιρούς αντιρρήσεις από αρκετούς πολιτικούς φορείς της περιοχής, ενώ έχουν σημειωθεί κατά διαστήματα έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, δεδομένου ότι, ένα μεγάλο του τμήμα, είναι μονίμως βυθισμένο στο σκοτάδι, λόγω της παντελούς έλλειψης φωτισμού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: