Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΡΟΜΑ: Παράνομα σπίτια, παράνομο ρεύμα, παρά το νόμο αίτημα

* 14 συλλήψεις μετά από Αστυνομική Επιχείρηση στους καταυλισμούς
Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει η ΕΛΑΣ αποσκοπώντας στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18-12-2012, από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Νέα Κίο, στο Αργολικό, και την Αγία Τριάδα. Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, και συμμετείχαν σε αυτήν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι άτομα και πενήντα οχήματα. Προσήχθησαν συνολικά σαράντα άτομα και συνελήφθησαν δεκατέσσερα. Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι δεκατέσσερις ΡΟΜΑ, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Το μεσημέρι της Τετάρτης ομάδα Ρομά, απέκλεισαν τον δρόμο Άργους -Νέας Κίου στο ύψος της λαχαναγοράς, ζητώντας να τους δοθεί νόμιμη άδεια ηλεκτροδότησης.

Οι συγκεντρωμένοι, στη συνέχεια, έκαναν πορεία στους δρόμους του Άργους και κατέληξαν έξω από το νέο δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος στο αίτημα των Ρομά να τους δοθούν από τον δήμο άδειες για ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους, ζήτησε "να προσκομιστούν στις υπηρεσίες του δήμου Άργους- Μυκηνών τις οικοδομικές τους άδειες, προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει τις διαδικασίες". Τους ξεκαθάρισε όμως πως αν αυτό δεν γίνει, ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα και δεν θα συνεργήσει σε παρανομίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: