Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑΥΠΛΙΟΝ! Προωθούνται λύσεις για «Μπούρτζι», «Ξενία», και «Αρβανιτιά»

Υλοποιώντας εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μυταράκης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου –ΕΤΑΔ  κ. Γρηγόρη Δούνη, επισκέφθηκε, χθες Σάββατο 29η Δεκεμβρίου (όπως μόνον η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» είχε γράψει), το Ναύπλιον και συνεργάσθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημ. Κωστούρο. Αντικείμενο της συνεργασίας τους ήταν η  επίλυση όλων των θεμάτων για τα οποία είχε παρέμβει ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα του Δημάρχου Ναυπλιέων.
Μετά από την αρχική ενημέρωση που του έγινε στο χώρο του ξενοδοχείου «Αμφιτρύων», η Ομάδα Εργασίας επισκέφθηκε όλους τους προβληματικούς χώρους, προκειμένου ο υφυπουργός Ανάπτυξης να αποκτήσει και «ιδίαν άποψιν».
Για το Μπούρτζι αποφασίσθηκε και προωθείται


η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Τζέσικα», προκειμένου να εξασφαλισθεί η σχετική χρηματοδότηση για εργασίες αναστήλωσης και βελτίωση της επισκεψιμότητας.
Για το εγκαταλελειμμένο «Ξενία», αποφασίσθηκε να προωθηθεί η λύση της αποδέσμευσής του, με τροποποίηση του υπάρχοντος συμβολαίου με τον Όμιλο Μαντωνανάκη, σε συνδυασμό με την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει προκειμένου να γίνει εφικτή η λειτουργία του χώρου της πισίνας μπροστά από τον «Αμφιτρύωνα».

Για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια του ΕΟΤ στην Αρβανιτιά, αποφασίσθηκε να επισπευσθεί η νομιμοποίησή τους και να αποδοθούν στο Δήμο Ναυπλιέων προς αξιοποίηση.
Να σημειωθεί ότι, όλες οι τυπικές διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν τεθεί σε ισχύ ο μνημονιακός όρος περί μεταφοράς όλων των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στο Ειδικό Ταμείο αποπληρωμής των δανείων που μας έχουν χορηγήσει, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα κράτη της Ευρωζώνης.

Ουδείς εκ των συμμετεχόντων στην σύσκεψη, και επίσκεψη των προς αξιοποίηση χώρων, θέλησε να κάνει δηλώσεις. Έτσι, παραμένει άγνωστη η πορεία ένταξης των έργων αναβάθμισης και εκβάθυνσης του Λιμένος Ναυπλίου, στο ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Να σημειώσουμε ότι, όλες οι αναγκαίες μελέτες και εγκρίσεις που απαιτούνται, κατ’ αρχάς, έχουν επισυναφθεί στον φάκελο του έργου που βρίσκεται στα χέρια της Περιφέρειας από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: