Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΚΡΑΝΙΔΙ: Πιο αδύναμο από ποτέ το Αστυνομικό Τμήμα

Γιώργος Παπαθεοφάνους
Tα  «πρωτεία» στην έλλειψη αστυνόμευσης στην περιφερειακή Ενότητας Αργολίδας διατηρεί η περιοχή της Ερμιονίδας.  Σύμφωνα με  στοιχεία του Αστυνομικού  Τμήματος Κρανιδίου, από τις τριάντα συνολικά οργανικές θέσεις αστυνομικών υπαλλήλων που προβλέπονται για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, καλύπτονται μόνο είκοσι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι αποσπασμένοι για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες στρατοπέδων ή άλλων υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας. Απομένουν δώδεκα  διαθέσιμοι αστυνομικοί, οι οποίοι ρίχνονται καθημερινά, στην άνιση όπως εξελίσσεται μάχη της εγκληματικότητας, που θεριεύει «μέρα με την ημέρα» στην Ερμιονίδα. 
Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας κ. Γιώργος Παπαθεοφάνης αναφερόμενος στο κενό της ασφάλειας που δημιουργεί η «λειψανδρία» του Α.Τ Ερμιονίδας που βρίσκεται στο Κρανίδι, μας δήλωσε:
«Το συγκεκριμένο τμήμα αστυνομεύει μια τεράστια περιοχή. Η δύναμη που έχει απομείνει δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της λειτουργίας του. Ομάδες που ανήκουν στην αστυνομική δύναμη του Ναυπλίου, εξαναγκάζονται να εκτελούν καθημερινά βάρδιες με περιπολικά στην περιοχή της Ερμιονίδας, σε μια ύστατη προσπάθεια να αντισταθμιστεί το υπάρχον πρόβλημα. Εμείς ως θεσμικός  συνδικαλιστικός φορέας των Αστυνομικών, είχαμε κάνει κινήσεις με προτάσεις για την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Την επόμενη χρονική περίοδο με την έλευση του 2013, προτιθέμεθα να παρέμβουμε εκ νέου, για το συγκεκριμένο ζήτημα της Αστυνόμευσης της Ερμιονίδας, αν και τα πράγματα σε γενικές γραμμές, οδεύουν προς το χειρότερο…» Το προαναφερόμενο Αστυνομικό  Τμήμα, αντιμετωπίζει συν τοις άλλοις, προβλήματα χωροταξίας,  διότι το οίκημα στο οποίο στεγάζεται είναι πολύ μικρό και δεν εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες των επιμέρους τμημάτων του. Επίσης η πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες καθίσταται αδύνατη, μιας και δεν υπάρχει η προβλεπόμενη ράμπα εισόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: