Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

5 Σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υποψήφιες για κλείσιμο

Την ίδια στιγμή που η επαναφορά της ρύθμισης για τη βάση του 10, αναμένεται να έχει επιπτώσεις στον αριθμό των εισακτέων φοιτητών, προκύπτει θέμα και για το κλείσιμο πανεπιστημιακών σχολών και ΤΕΙ που θα έχουν ελάχιστους φοιτητές ή και καθόλου.
Ένα αποφασιστικό κριτήριο για την διατήρηση σχολών και τμημάτων συζητείται να είναι η λειτουργία σε δικά τους ή παραχωρημένα κτίρια και άρα το μειωμένο κόστος λειτουργίας.
Στόχος του υπουργείου Υπουργείου Παιδείας είναι η μείωση της χρηματοδότησης και των προσλήψεων διδασκόντων, με ταυτόχρονη ορθολογική αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού.
Στο νέο χάρτης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπολογίζεται να καταγράφονται περίπου 150 λιγότερα τμήματα σε σχέση με τα 499 που έχουν σήμερα τα 24 πανεπιστήμια και τα 16 ΤΕΙ της χώρας.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Φεβρουάριο, προκειμένου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2013 να μπορέσουν να καταγράψουν τις επιλογές που επιθυμούν στο μηχανογραφικό τους δελτίο.
Οι Σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που βρίσκονται στο μικροσκόπιο είναι:

1. Θεατρικών Σπουδών. (Έδρα ΝΑΥΠΛΙΟΝ)
2. Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού. (Έδρα ΣΠΑΡΤΗ)
3. Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. (Έδρα ΚΟΡΙΝΘΟΣ).
4. Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων. (Έδρα ΚΟΡΙΝΘΟΣ)
5. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών και Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών. (Έδρα ΤΡΙΠΟΛΗ)
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ενημέρωσης Πελοποννήσου", από πηγές του Υπουργείου Παιδείας, οι σχολές -Τμήματα, Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιον) και Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Σπάρτης) επειδή παρέχουν αμιγώς εξειδικευμένες σπουδές θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε μεταπτυχιακά τμήματα στα οποία θα απορροφηθεί και το διδακτικό τους προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: