Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Στρατηγός Νίκος Ντερτιλής: Ο θάνατος του έδωσε την ελευθερία του

Πολέμησε το 1940 ενάντια στους εισβολείς για την Ελλάδα, πολέμησε στην εθνική αντίσταση κατά την διάρκεια της κατοχής για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Συνελήφθει από τους Γερμανούς και φυλακίστηκε στο Χαϊδάρι. Δραπέτευσε και συνέχισε την αντίσταση.
Μετά την απελευθέρωση συνέχισε να πολεμάει. Τώρα εναντίων της κομμουνιστικής ανταρσίας για την σωτηρία της Ελλάδας από την κομμουνιστική τυραννία. Το 1950 γίνεται εκπαιδευτής στη Σχολή Ευελπίδων, λίγο αργότερα, δηλώνει ότι επιθυμεί εθελοντικά να μεταβεί με το Εκστρατευτικό Σώμα στην Κορέα, όπου παρασημοφορείται για την ανδρεία του.
Ο στρατηγός Νίκος Ντερτιλής πολέμησε στην Κύπρο ως ταγματάρχης στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των τουρκικών θυλάκων το 1963-64. Στην κρίσιμη μάχη της Μασούρας και ενώ οι Τούρκοι απειλούν να βομβαρδίσουν το νησί, ο ταγματάρχης Ντερτιλής, επιτίθεται με "εφ' όπλου λόγχη¨ και με την ιαχή "Αέρα" στο οχυρωμένο από Τουρκοκύπριους και Τούρκους χωριό, καταπάνω στα τουρκικά πολυβόλα σκορπίζοντας τον θάνατο. Το κατέλαβε με ελάχιστους άνδρες αφήνοντας πίσω του δεκάδες Τούρκους πράκτορες και τουρκοκύπριους εξτρεμιστές, νεκρούς..
Αυτός ο άνθρωπος πέθανε χθες στις φυλακές ύστερα από 39 χρόνια φυλάκισης, μετά από την καταδίκη του σε ισόβια για την συμμέτοχή του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1974.
Ακόμα και στις πιο απολίτιστες και καθυστερημένες κοινωνίες, ποτέ και κανένας πολιτικός κρατούμενος δεν παρέμεινε τόσα χρόνια μέσα στην φυλακή! Ποτέ και πουθενά! Μόνο εμείς έχουμε αυτό το λυπηρό φαινόμενο, αυτή την θλιβερή πρωτιά, να κρατάμε μες στο κελί της φυλακής έναν άρρωστο γέροντα, που σίγουρα δεν αποτελούσε κανέναν κίνδυνο για το καθεστώς.
Όλα όμως εξηγούνται αν σκεφτούμε ότι το σημερινό καθεστώς αποτελείται από ανίκανους και άχρηστους, από λαμόγια, κλέφτες, μιζαδόρους, απατεώνες, πουλημένους και κάθε είδους διεφθαρμένους, που δυστυχώς εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας και που μόνη τους έγνοια είναι πως δεν θα πάνε φυλακή για να εξακολουθήσουν να τρώνε αυτά που έκλεψαν από τον Ελληνικό λαό . Για όλους αυτούς ο αξιωματικός Ντερτιλής ήταν θανάσιμος εχθρός και έπρεπε να πεθάνει την φυλακή. Γιατί ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτούς και η σύγκριση τους με αυτόν θα ήταν θανάσιμη.

Θωμάς Τουσιάδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδας
Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: