Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: "Δεν άξιζαν την εντολή που τους έδωσαν οι Αργείοι"

Αντίστροφη μέτρηση πλέον και φτάσαμε στο τελευταίο δεκαεξάμηνο της Δημοτικής Αρχής. Μεγάλες οι προσδοκίες των πολιτών πριν από δύο χρόνια, απογοήτευση σήμερα για το ύφος της διακυβέρνησης,  για όλα όσα έγιναν, αλλά και γι αυτά που δεν έγιναν, ενώ μπορούσαν. Οι κυβερνώντες, παρά την συνεχή και προκλητική προβολή τους από την τηλεόραση, δεν μπορούν να πείσουν, παρά ελάχιστους, ότι τελικά άξιζε η "εντολή των πολιτών" που τους δόθηκε.
Από το "πορτοκαλί του πορτοκαλιού του Άργους"  για την  Lamborghini, στο τελεφερίκ του Κάστρου, στο εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων που θα έφτιαχνε ο δήμος μόνος του, στα λουκέτα που θα "έβγαιναν" από τα μαγαζιά, στο "εργοστάσιο του Μαρίνου" που θα γίνονταν κολυμβητήριο, στα εκατοντάδες λεωφορεία των επισκεπτών του Άργους, στο Σχέδιο Πόλης που θα ολοκληρώνονταν, στις δουλειές που θα "άνοιγαν" για τους νέους, στους συνενωμένους δήμους που ισότιμα θα χρηματοδοτούνταν από τον κεντρικό δήμο, στα λεφτά που "έφευγαν" από το δήμο ενώ "εμείς" θα δίναμε δουλειές μόνο σε ντόπιους.
Ο πολιτικός χρόνος για τη σημερινή Δημοτική Αρχή τελειώνει και ο πανικός είναι έκδηλος σε πράξεις και συμπεριφορές.


Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν κατάλαβαν τι ανέλαβαν. Ακόμα και σήμερα, αρνούνται να ακούσουν, να συμβουλευτούν, να πεισθούν για οτιδήποτε είναι διαφορετικό από αυτό που πιστεύουν.  Δήμοι του μεγέθους και κυρίως της σημασίας του δικού μας δήμου χρειάζονται Σχέδια Ανάπτυξης, με στόχους, ενδιάμεσα βήματα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Χρειάζεται να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν πολιτικές των οποίων το παραγόμενο προϊόν να αποτελεί δημιουργό προστιθέμενης αξίας, εισοδήματος και απασχόλησης για τους κατοίκους της περιοχής. Ζούμε σε μια περιοχή που μπορούμε, αν δουλέψουμε όλοι μαζί, να δώσουμε στην ανάπτυξη ποιότητα και στην καθημερινή ζωή των πολιτών πλούτο.
Οι δυνατότητες που μπορεί να προσδώσει ο «Καλλικράτης» στο νέο διευρυμένο δήμο του Άργους είναι τεράστιες και μέχρι σήμερα δυστυχώς αναξιοποίητες. Οι σημερινές συνθήκες κρίσης που όλοι βιώνουμε, επιβάλλουν γρήγορες προσαρμογές, και την δημιουργία ενός δήμου με σύγχρονες δομές, ο οποίος θα μπορεί να εγγυηθεί την ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας σε όφελος της πλειοψηφίας των πολιτών.
Και κάνω αυτές τις σκέψεις γιατί σήμερα, Τρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, το τρίτο αυτής της Δημοτικής Αρχής. Ένας απολογισμός από τα δύο προηγούμενα για το τι τελικά έγινε σε επίπεδο έργων είναι τουλάχιστον απογοητευτικός. Οι πολίτες το βλέπουν γύρω τους ότι τίποτα δεν προχωρά, οι κυβερνώντες αρνούνται να δουν την πραγματικότητα;
Η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του δήμου είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, όπως και η ενασχόλησή των πολιτών με τα κοινά, με ότι δηλαδή αφορά την ζωή μας. Είναι η μόνη δυνατότητα για να αλλάξουμε όλα αυτά που δεν θέλουμε να συμβαίνουν σε μας και στην πόλη, στο χωριό μας. Όλα αυτά που προσβάλουν την αισθητική και την ηθική μας.
Εμείς σαν αξιωματική αντιπολίτευση, εκφράζοντας το 40% των πολιτών, δύο χρόνια τώρα συμβάλουμε με θετικό τρόπο σε κάθε μικρό η μεγάλο ζήτημα που αντιμετώπισε ο δήμος. Προτείναμε λύσεις και εναλλακτικές πολιτικές με γνώμονα την προοπτική του δήμου, το όφελος των πολλών. Πολιτευτήκαμε, πιστεύω με πολιτική αξιοπρέπεια, με σύγχρονους όρους, όπως τους υπαγορεύουν οι δύσκολες σημερινές συνθήκες. Όμως όλοι τελικά κρινόμαστε από τους πολίτες, από αυτούς αντλούμε την δύναμη και την νομιμοποίησή μας.   

Γιώργος Αναγνώστου
Επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: