Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ενέργεια Μανιάτη για στήριξη των συσσιτίων της Ευαγγελίστριας

Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ε. Λιβιεράτο, με την οποία αιτείται μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος σε εκκλησιαστικά συσσίτια και κοινωνικές δομές, μεταξύ των οποίων και στον Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου.
Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης, μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ,
Έγινα πρόσφατα αποδέκτης αιτήματος του Ιερού Ναού  «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, όπου λειτουργεί από ετών, μια σπουδαία πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Πατέρα Ελευθέριου Μίχου, με καθημερινό συσσίτιο για 150 συνανθρώπους μας και με τη λειτουργία «Ιματιοθήκης της Αγάπης», παρέχοντας ένδυση σε πάνω από 450 ανθρώπους το μήνα.
Ο Ιερός Ναός της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου πληρώνει κάθε μήνα περισσότερα από 1.000€ για κατανάλωση ρεύματος στη Δ.Ε.Η. με δύο παροχές ρεύματος. Μία για το συσσίτιο (μαγειρεία) και μία για τις αποθήκες τροφίμων και την «Ιματιοθήκη της Αγάπης».

Με το αίτημα το οποίο σας επισυνάπτω, ζητείται η όσο το δυνατόν σημαντικότερη μείωση του τιμολογίου για την 1η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που αφορά αποκλειστικά και μόνο το κτίριο του συσσιτίου (μαγειρεία).Θεωρώ, με βάση όλα τα προαναφερθέντα, ότι είναι στοιχειώδες χρέος της Πολιτείας να στηρίξει το συγκεκριμένο αίτημα και ταυτόχρονα να υλοποιήσει την πρότασή μας για κατά 50% έκπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, για όλες τις δομές εκκλησιαστικών συσσιτίων, δημοτικών παντοπωλείων και συσσιτίων, παιδικά χωριά SOS, ΚΕΘΕΑ, ΨΥΧΑΡΓΩ.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης στην υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: