Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΜΠΟΣΟΣ:Απάντηση στον Μιχ. Χασάπη για τα έργα στον Δήμο Λέρνας

Πριν καλά καλά δημοσιοποιηθεί η επιστολή Χασάπη προς τον Δημήτρη Καμπόσο, ο Δήμαρχος Άργους -Μυκηνών απάντησε παραθέτοντας τα δικά του επιχειρήματα.

Δημοσιεύουμε την απάντηση του Δημάρχου Άργους -Μυκηνών επισημαίνοντας συχρόνως "το άδειασμα" που κάνει στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡ κ. Σχοινοχωρίτη, αποφεύγοντας να απαντήσει στο τμήμα εκείνο της επιστολής όπου ο πρώην Δήμαρχος Λέρνας μιλά για "παράλειψη" είσπραξης των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης, συνεπεία της οποίας δεν καθίσταται δυνατή η εκτέλεση αναγκαίων μικροέργων από την ΔΕΥΑΑΡ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ



"Για τα έργα που κατηγορεί εμάς για καθυστέρηση να του «θυμίσουμε» ότι η παραρεμάτια ζώνη του Ξομβριού σταμάτησε λόγω δικών του λαθών, προχειροτήτων και ανεκπλήρωτων δικών του υποσχέσεων προς τους ιδιοκτήτες. Υποσχέσεων προς τους ιδιοκτήτες που υπερέβαιναν τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα ενός δημάρχου, οι οποίοι όταν διαπίστωσαν ότι όσα τους είχε τάξει δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν  προσέφυγαν στο ΣΤΕ και λόγω των λαθών που υπήρχαν έχουν μπλοκάρει το έργο χωρίς ο οποιοσδήποτε βέβαια να μπορεί να παραβεί τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου περί αναστολής εκτέλεσης του έργου .
Σχετικά με το νεκροταφείο να του θυμίσουμε ότι  τα χρήματα δεν είχαν εξασφαλισθεί καν από αυτόν και, όπως γνωρίζει πολύ καλά, επίσης η εξέλιξη του έργου αυτού έχει ανασταλεί μετά από προσφυγή στα δικαστήρια του εργολάβου. Αυτονόητο είναι ότι χωρίς το κράτος να έχει αποσαφηνίσει τι θα γίνουν τα χρήματα του «Θησέα», δεν μπορεί κανείς να «πετάξει» 300.000 Ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί.
Τρίτον για το έργο του Σκαφιδακίου «ευτυχώς» που ο κ. Χασάπης έκανε πολλά έργα στο Σκαφιδάκι (και το ξέρουν οι κάτοικοι) και δεν χρειάζονται άλλα…..
Παράδειγμα τρανταχτό ο φάκελος μελέτης που είχε ολοκληρώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή Λέρνας για την ύδρευση του Σκαφιδακίου από τις πηγές της Λέρνας και όταν το δημοπράτησε η παρούσα δημοτική αρχή και έφθασε στη φάση της εκτέλεσης έκπληκτοι οι αρμόδιοι φορείς διαπίστωσαν ότι δεν είχαν προβλεφθεί στη μελέτη… εκβραχισμοί κατά το σκάψιμο. Από πόσο μακριά έκαναν τη μελέτη αυτή;
Αποτέλεσμα; Το έργο απεντάχθηκε και χάθηκε πολύτιμος χρόνος και χρήμα. Έτσι τώρα ολοκληρώνουμε την ημιτελή μελέτη αυτή και θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε εκ νέου στο ΕΣΠΑ για να λύσουμε το πρόβλημα ύδρευσης του Σκαφιδακίου.
Τον πληροφορούμε να ξέρει ότι η εκτέλεση έργων τόσο στην δημοτική ενότητα Λέρνας όσο και στις λοιπές δημοτικές ενότητες αποτελεί για εμάς καίριο μέλημα και καθημερινό αγώνα στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά εποχές που περνούν οι δήμοι κάτι το οποίο το γνωρίζει πολύ καλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: