Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Το λουκέτο στην Πολεοδομία συνεχίζεται

Δημήτρης Καμιζής
Συμπληρώθηκαν ήδη τρεις εβδομάδες, από την  αναγκαστική αναστολή των εργασιών, στην Πολεοδομία της Ερμιονίδας,  λόγω της διαθεσιμότητας στην οποία ετέθη, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμιζή, η προϊσταμένη της υπηρεσίας κ. Αικατερίνη Δημαράκη.

Οι συνέπειες στον οικοδομικό κλάδο αλλά και για τους Αρχιτέκτονες και Μηχανικούς προς το παρόν, δεν είναι «δυσάρεστες», αρκεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να δοθεί λύση, ώστε η πολεοδομία να ανοίξει και πάλι τις πόρτες της. Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες δηλώσεις στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» της  αρχιτέκτονος και γραμματέως του Συλλόγου Μηχανικών Ερμιονίδας κ. Σοφίας Ανανιάδη: «Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τους αρμοδίους, για την ημερομηνία κατά την οποία, θα επαναλειτουργήσει η Πολεοδομία της περιοχής.

 
Αικατερίνη Δημαράκη
Ακόμη δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα, λόγω και της αναδουλειάς, αν θέλετε. Πάντως από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να διαφαίνονται τα πρώτα κενά.. Προσωπικά πρέπει να καταθέσω δύο  άδειες και αν αναλογιστούμε πως στην Ερμιονίδα δραστηριοποιούνται γύρω στους 40 -50 αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί και μηχανολόγοι, καταλαβαίνουμε πως εν όψει της Πασχαλινής περιόδου, θα αρχίσει το πρόβλημα να διογκώνεται…   Αν υποθέσουμε, πως έχει μια εκκρεμότητα ο καθένας για να διεκπεραιώσει, είναι απλά μαθηματικά… Έχουμε την καλή διάθεση  και την δέουσα υπομονή και γι αυτό δεν  έχουμε προβεί, σε κάποιο έντονο διάβημα. Στην παρούσα φάση, δεν θα οδηγούσε πουθενά. Διαφαίνεται όμως, πως δεν θα αποκατασταθεί σύντομα, η λειτουργία της «εν λόγω» υπηρεσίας…»
Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή ο οποίος για το επίμαχο θέμα μας είπε: «Υπάρχει πρόβλημα, αλλά η διαθεσιμότητα της  προϊσταμένης, ήταν επιβεβλημένη και δεν «έπαιρνε» αναστολή. Εφαρμόσαμε τον νόμο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Έχουμε ήδη ζητήσει, με σχετικό έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την άμεση απόσπαση ενός υπαλλήλου μηχανικού,  με εμπειρία στα θέματα της πολεοδομίας. Περιμένουμε απάντηση. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να εξυπηρετηθεί ο  κόσμος. Από κει και πέρα, θα σας έλεγα, πως έχει γίνει και μια προσφυγή της κ. Δημαράκη, στο Διοικητικό Εφετείο της Τρίπολης, με την οποία ζητάει, την αναστολή της εφαρμογής της απόφασης. Περιμένουμε και αυτήν την εξέλιξη. Αν τύχει αναστολής,  θα επανέλθει στην θέση της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: