Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΜΑΥΡΑΚΗΣ: Για πολύ λίγους το επίδομα ανεργίας

Ο συνδυασμός «Αναπτυξιακή Δύναμη» του Επιμελητηρίου Αργολίδας, με ανακοίνωση του Προέδρου της κ. Χάρη Μαυράκη, αναφέρεται στο επίδομα ανεργίας που πρόκειται να δοθεί σε κατεστραμμένους επαγγελματίες και επισημαίνει την επιβολή κριτηρίων και προϋποθέσεων που καθιστούν δυσλειτουργική την υλοποίησή του.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Ένα πολύ καλό μέτρο, που ζητούσαν εδώ και πολύ καιρό οι παραγωγικές τάξεις, έγινε πραγματικότητα. Όμως με όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις τις οποίες προβλέπει η απόφαση αυτή, ελάχιστοι τελικά ελεύθεροι επαγγελματίες θα κατορθώσουν να το εισπράξουν.
Είναι προφανές ότι μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κρίση, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη δραστηριότητά τους θα έχουν εκκρεμείς οφειλές.
Κατά τη γνώμη μας είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να υπαχθούν, στο έστω πρόσκαιρο αυτό ευεργετικό μέτρο, ούτε καν αυτοί που έχουν κάνει ρύθμιση των οφειλών τους στον ΟΑΕΕ.

Καλούμε τα επιμελητήρια να ενεργοποιηθούν και να πρωτοστατήσουν στη μείωση των αυστηρών αυτών προϋποθέσεων, ώστε να μπορέσουν να υπαχθούν σε αυτό  όλοι όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς τεχνητούς αποκλεισμούς»!!!

Για το Συνδυασμό
Χάρης Μαυράκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: