Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Δήμαρχος Ναυπλιέων για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδας, Ιάκωβο Β’

...υπηρέτησε την εκκλησία
και την τοπική κοινωνία
Πριν από την έναρξη του προγραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε στην «κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη μας, Ιακώβου Β’».
«Θέλω να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη μας, Ιακώβου Β’», ξεκίνησε την τιμητική αναφορά του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και συνέχισε. «Επίσης θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και στους οικείους του και θέλω να τονίσω ότι ο Μακαριστός Ιεράρχης υπηρέτησε την Μητρόπολή μας επί 28 ολόκληρα χρόνια. Άφησε πίσω του μια πλούσια και σπάνια παρακαταθήκη, ήταν ένας άνθρωπος απλός, πράος, που υπηρέτησε την εκκλησία και την τοπική κοινωνία. Διακρίθηκε για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και βρέθηκε κοντά στην κοινωνία μας και στα προβλήματά της. Είχε μια πλούσια και πολύπλευρη προσφορά στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, αλλά πάνω απ' όλα υπήρξε ένας εξέχων και φωτισμένος Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας με πλούσιο κοινωνικό έργο. Διακρίνονταν για το πνευματικό του κύρος και το εκκλησιαστικό του φρόνημα.
Ως άνθρωπος διακρίνονταν για την προσωπική του λιτή στάση ζωής, την ανιδιοτέλεια, την καλοσύνη, την αγάπη και

την πραότητά του. Ποτέ δεν είχε επιθυμήσει την προβολή του και ούτε είχε επιδείξει δημοσιότητα στο πλούσιο έργο του. Είναι μια τεράστια απώλεια για όλους μας και ιδιαίτερα για την ιστορική Μητρόπολη της Αργολίδας. Εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει να συνεχίσει το έργο του ένας αντάξιος νέος Μητροπολίτης.
Τελειώνοντας θέλω να ευχηθώ, να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Αργολίδας, που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε για τόσα χρόνια και να μείνει στην μνήμη όλων μας ως φωτεινός φάρος προσφοράς και καλοσύνης».
Ολοκληρώνοντας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο «να εκδοθεί ψήφισμα για την απώλεια του Μακαριστού Ποιμενάρχη και Δεσπότη μας, Ιακώβου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: