Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΚΡΑΝΙΔΙ: Κλειστή μέχρι το 2014 η πολεοδομία, εκτός εάν…

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο,  να παραμείνει κλειστή επ΄ αόριστον,  η πολεοδομία της Ερμιονίδας. Το λουκέτο στην νευραλγική αυτή τεχνική υπηρεσία, μπήκε έπειτα από την απόφαση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμιζή να τοποθετήσει σε αυτοδίκαιη αργία  (όπως ο νόμος προβλέπει) την προϊσταμένη της,   κ. Αικατερίνη  Δημαράκη (6 Μαρτίου). Έκτοτε  όλοι  οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες (αρχιτέκτονες, μηχανικοί)  στην Ερμιονίδα, βιώνουν τις επιπτώσεις  από τη παύση της λειτουργίας της  υπηρεσίας δόμησης  και μάλιστα σε μια περίοδο, που  ο οικοδομικός κλάδος  έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει,  λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν ανεπισήμως… αλλά από «επίσημα χείλη» και πηγές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, βάσει της παρούσας κατάστασης,  στην οποία έχει περιέλθει ο ευρύτερος δημόσιος τομέας,  δεν προβλέπεται πριν τις αρχές του 2014 (καλώς εχόντων των πραγμάτων) να  υπάρξει ουσιαστική λύση, εν προκειμένω  στο πρόβλημα της αντικατάστασης,  της κ. Δημαράκη. Τα σχετικά προγράμματα «εξορθολογισμού» στο δημόσιο, εκτιμάται πως θα αρχίσουν να υλοποιούνται, από το 2014…
Σε περίπτωση,  που η πρώην προϊσταμένη της πολεοδομίας Ερμιονίδας, δικαιωθεί  στο εγγύς μέλλον, από το Διοικητικό Εφετείο της Τρίπολης,  στο οποίο έχει καταθέσει προσφυγή, αυτή η εξέλιξη ίσως να σηματοδοτήσει και την επίλυση του προβλήματος,  με την εκ νέου τοποθέτησή της,  γεγονός που έχει αφήσει «ανοικτό» ως ενδεχόμενο και ο κ. Δημήτρης Καμιζής, σε  παλαιότερες δηλώσεις του, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου».
Οι ιθύνοντες του Δήμου Ερμιονίδας, εξετάζουν πλέον σοβαρά  την ανεύρεση προσωρινής λύσης μέσω  του Δήμου Ναπλιέων, μιας και  θεωρητικά τουλάχιστον, είναι δυνατή η σύναψη προγραμματικής σύμβασης,  για την απόσπαση υπαλλήλων από  την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ναυπλιέων και την τοποθέτηση τους στην αντίστοιχη της Ερμιονίδας.
Οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι στιγμής (παρασκήνιο) προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στους ήδη υπάρχοντες  Πολιτικούς Μηχανικούς του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε να αναλάβουν ως  προϊστάμενοι στην εν λόγω πολεοδομία, έχουν μέχρι στιγμής,  «πέσει στο κενό» διότι,  ουδείς επιθυμεί να θέσει εαυτόν,  στην … «ηλεκτρική καρέκλα»  όπως αρέσκονται  τον τελευταίο καιρό, να παρομοιάζουν  οι ίδιοι  στους κύκλους τους,  την ανάληψη των ευθυνών, στο συγκεκριμένο πόστο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: