Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Καναδοί θα αναλάβουν τη κατασκευή του αεροδρομίου Τρίπολης

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της ΙΒΙ Group στην Ελλάδα Antulio Richetta στην ημερίδα «Πελοπόννησος: Open for Business», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά και του Invest in Greece, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ελληνοκαναδικό Επιμελητήριο, η καναδική κατασκευαστική εταιρεία ΙΒΙ Group με έδρα το Τορόντο, η οποία εξειδικεύεται σε συγκοινωνιακά έργα, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων πληροφορικής θα αναλάβει την τεχνική και κατασκευαστική υποστήριξη της μετατροπής του αεροδρομίου της Τρίπολης, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως υπάρχει ενδιαφέρον και για τη χρηματοδότησή του.
Η εταιρεία έχει εκπονήσει ήδη μελέτη με τις ανάγκες του νέου αεροδρομίου και για τις απαιτήσεις της μετατροπής, έργο το οποίο αναμένεται να κοστίσει 75- 90 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο λειτουργικό του κόστος εκτιμάται στα 1,5- 2,5 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την κίνηση αεροσκαφών και επιβατικού κοινού. Ωστόσο, μέχρι την τελική υλοποίηση του έργου και λειτουργία του αεροδρομίου, εφόσον φυσικά εξασφαλιστούν τα απαραίτητα επενδυτικά κεφάλαια, απαιτούνται τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η υλοποίηση του έργου θα αποτελέσει Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στόχος είναι να ενισχύσει την περιοχή τόσο από την πλευρά της τουριστικής κίνησης (ήδη έχει επιχειρηθεί άνοιγμα σε αεροπορικές εταιρείες low-cost), όσο και των μεταφορών εμπορευμάτων, με τη μετεξέλιξη του αεροδρομίου σε εμπορευματικό κόμβο για πτήσεις cargo.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: