Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τα περιπολικά της ΕΛΑΣ κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ

Η τελευταία –μαύρη- εβδομάδα, ήταν χαρακτηριστική των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούνται οι ένστολοι της Ελληνικής Αστυνομίας να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.
Ένας ένστολος αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο, εν ώρα υπηρεσίας και ένας δεύτερος πέθανε λόγω στρες, και αυτός εν ώρα υπηρεσίας.

Οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στα όριά τους.
Η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας και η αδυναμία της φυσικής ηγεσίας, να επιλύσουν στοιχειώδη προβλήματα των αστυνομικών, συνοδεύεται και με επιβολή πειθαρχικών ποινών σε όσους είχαν την ατυχία να είναι εν υπηρεσία σε στιγμές όπου αποδείχθηκε ο κακός σχεδιασμός των αποστολών που τους είχε ανατεθεί ή η προκλητική παρουσία των αιρετών που προκαλούν αντιδράσεις των πολιτών λόγω της πολιτικής συμπεριφοράς τους.
Και σαν να μην έφτανε το γεγονός των περικοπών στην εκπαίδευση και στις βενζίνες, έρχεται να προστεθεί και η αδιαφορία της υπηρεσίας για τον έλεγχο, από τα ΚΤΕΟ, της ασφάλειας περιπολικών, λεωφορείων και μηχανών.
Τώρα πια, όπως σχολίασε χαμηλόβαθμος ένστολος, δεν φοβόμαστε για την ζωή μας μόνον τους ληστές και τους τρομοκράτες. Φοβόμαστε και…

Το πλήρες υπόμνημα των 6 Ενώσεων, Ένστολων Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην αμέσως επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: