Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Χειβιδόπουλος: Στον Εισαγγελέα, για τον Ανάβαλο!

Ο Εισαγγελέας καλείται να αποφανθεί αν επιχειρείται "λουμπινιά" ή όχι, στο απειλούμενο με διακοπή έργο επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου, στην Αργολίδα, προϋπολογισμού 17.000.000 ευρώ.
Οι κατηγορίες που εκστόμησε ο τέως Νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος, ακούγονται πολύ σκληρές και πολύ στοχευμένες. Εμμέσως αλλά με σαφήνεια, αποδίδει στις Τεχνικές Επιβλέπουσες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος πρόθεση, "μη νόμιμης επιδότησης" με μερικά εκατομμύρια του εργολάβου, που κέρδισε το έργο προσφέροντας την εξωπραγματική έκπτωση 54%, λόγω του ύψους της οποίας και απέκλεισε 17 σοβαρές τεχνικές εταιρείες. Τα χρήματα αυτά (υπολογίζονται σε 5.000.000 περίπου) θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και η διαδικασία θα επιφέρει μετά βεβαιότητας την τελική απένταξη και μη ολοκλήρωση του έργου. Θεωρεί δε, ο κ. Βασ. Σωτηρόπουλος, ότι ο εργολάβος (υποστηρικτής και φίλος ισχυρού πολιτικού παράγοντος της Αργολίδας), ο οποίος λίγους μήνες πριν τη λήξη της προθεσμίας παράδοσης του έργου έχει κατασκευάσει μόλις το 10% του φυσικού αντικειμένου, δεν κηρύσσεται έκπτωτος λόγω ελεγκτέας ολιγωρίας της επιβλέπουσας αρχής, η οποία ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και αναφέρεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γι' αυτό και ζητά να αφαιρεθεί η επίβλεψη από την υπηρεσία αυτή και να την αναλάβει η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο και χρηματοδοτεί το έργο μέσω του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής".
Η φρασεολογία με την οποία απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ερμηνεύεται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, με πολλούς τρόπους. Δεν χρησιμοποιεί επιχειρήματα, δεν δείχνει να έχει την πρόθεση διεξαγωγής Διοικητικής έρευνας, μετά από μία τόσο σοβαρή καταγγελία που γίνεται δια στόματος του προκατόχου του τ. Νομάρχου και περιορίζεται σε γενικόλογους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του καταγγέλλοντος Βασίλη Σωτηρόπουλου. Έτσι όμως, ενισχύει την αιωρούμενη φημολογία ότι, "Το έργο αν δεν γίνει από τον συγκεκριμένο εργολάβο, δεν θα κατασκευασθεί και τα σχετικά κονδύλια θα διατεθούν για την κατασκευή του προωθούμενου έργου άρδευσης της Κυνουρίας με νερό από τον Ανάβαλο".
Το σίγουρο είναι ότι, μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος, η παρέμβαση του Εισαγγελέα (αυτεπαγγέλτως ή μετά από αίτημα) είναι υπόθεση ολίγων ημερών. Και αυτό γιατί, όπως είπε και ο κορυφαίος παράγων της Αργολίδας "Τα στοιχεία σας και στον εισαγγελέα. Γιατί αν δεν πάτε εσείς, θα πάω εγώ».

Οι κατηγορίες που απευθύνει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, το ιστορικό της υπόθεσης και η πρόταση αλλαγής της επιβλέπουσας υπηρεσίας δημοσιεύονται στην έντυπη έκδοση της "Ενημέρωσης Πελοποννήσου", της 1ης Ιουνίου 2013. Στην ίδια έκδοση δημοσιεύεται και η "απάντηση" Χειβιδόπουλου καθώς και οι εκστομιζόμενοι εις βάρος του Βασ. Σωτηρόπουλου, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί.

Την Τρίτη, ημέρα που αποσύρεται από τα περίπτερα η εφημερίδα, τα σχετικά κείμενα θα αναρτηθούν, χωρίς περικοπές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιο΄ς είναι ο κορυφαίος παράγων της Αργολίδας που είπε "Τα στοιχεία σας και στον εισαγγελέα. Γιατί αν δεν πάτε εσείς, θα πάω εγώ»;

Ανώνυμος είπε...

Που καταντήσαμε,,, να έχουμε σαν αντιπεριφερειάρχη τον Χειβιδόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Ολο το παιχνίδι γίνεται για να πάρουν τα λεφτά να τα πάνε στην Αρκαδία. Καλά το γράφεις. Πες μας όμως και για τον ρόλο του Τατούλη και ποιός είναι ο πολιτικός παράγων φίλος του εργολάβου για χάρι του οποίου ετοιμάζουν να δώσουν τα εκατομμύρια;