Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Πως σκοτώθηκε ο Αλβανός κακοποιός Κόλα

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που έδωσε στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, αξιωματικός της ΕΛΑΣ με τεράστια εμπειρία σε ανάλογες επιχειρήσεις ανθρωποκυνηγητού εναντίον "συμμοριτών" του βουνού. Από την περιγραφή του καταδεικύνεται ότι η τύχη που είχε εδώ και 5 μήνες ο Αλβανός κακοποιός, τον πρόδωσε στα άγια χώματα του Ζαλογγοπόταμου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η σφαίρα που έπληξε τον 26χρονο άνδρα των ΕΚΑΜ προήλθε από το αυτόματο του φυγά. Όπως προκύπτει από τη μελέτη της σκηνής της ένοπλης συμπλοκής ο Ίλιρ Κούπα προηγείτο κατά 100-200 μέτρα και ο Κόλα ακολουθούσε. Το σκοτάδι ήταν πυκνό. Ο 36χρονος έριξε πρώτος 6 σφαίρες και την ώρα που οπισθοχωρούσε οι Εκαμίτες απάντησαν σημαδεύοντας ενστικτωδώς κοντά στη φλόγα που άστραψε από το Καλάσνικοφ. Στην ενέδρα βρίσκονταν 8 Εκαμίτες. Ο καθένας πρέπει να έριξε περίπου από 5-6 σφαίρες. Στον τόπο του συμβάντος πρέπει να έπεσαν κοντά στους 50-60 πυροβολισμούς. Μία από τις βολίδες των αστυνομικών διαπέρασε τον Αλβανό αντάρτη.
Τύχη "βουνό" ο Κόλα. Είχε γλυτώσει από αναρίθμητα μπλόκα και έφαγε μία σφαίρα στην καρδιά από 20-30 μέτρα μέσα στο σκοτάδι. Κάποιοι αυτό το αποκαλούν Θεία Δίκη. Ίσως ξέρουν περισσότερα. Εδικά όταν κουβαλάς πίσω σου αίμα αθώων.
ΠΗΓΗ: makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: