Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σωτηρόπουλος για τον Ανάβαλο: Έχει ευθύνες η Περιφέρεια. Ο Χειβιδόπουλος συνεχίζει να καλύπτει τις υπηρεσίες που συνταυτίζονται με τον εργολάβο

«Οι αγρότες της Αργολίδας, που παρέστησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ζητούσαν λύση "εδώ και τώρα" για τον Ανάβαλο έχουν δίκαιο», δηλώνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τ. Νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος.
Οι φράσεις του μέλους της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, «Μας έχετε εξαθλιώσει. Μας εξαπατήσατε. Μας είπατε ψέματα. Είστε όλοι υπεύθυνοι» που ακούσθηκαν σε όλη την Πελοπόννησο, χάρις στην απ’ ευθείας μετάδοση του περιφερειακού καναλιού Super, συγκλόνησαν  το σύνολο του αγροτόκοσμου που συζητώντας στα καφενεία των χωριών, επαναλάμβανε την τελευταία φράση του Μιχάλη Παπαδόπουλου: «Ακόμα και αν χρειαστεί να χτίσουμε τους δρόμους για να σώσουμε το νερό και τις οικογένειες μας, θα το κάνουμε. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό».
Στα όσα με μεγάλη άνεση ισχυρίσθηκε ως απάντηση, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, απάντησε χθες με δηλώσεις του στο Super ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τ. Νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος ως εξής (σε ελεύθερη περίληψη).

-Από το 2010, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας επέδειξαν αδράνεια που φτάνει τα όρια συνενοχής. Στη συνέχεια αποδέχτηκαν και προώθησαν τις θέσεις του εργολάβου. Ο αντιπεριφερειάρχης κακώς, εξακολουθεί να τους παρέχει κάλυψη. Τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την εφαρμογή της μελέτης ήταν πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν με παρεμβάσεις της Περιφέρειας.
Το κλειδί είναι ότι ο εργολάβος είχε δώσει πολύ μεγάλη έκπτωση και δεν έβγαινε. Ο κ. Χειβιδόπουλος αμέλησε να παρακολουθήσει την εφαρμογή της σύμβασης που έχει υπογραφεί και σήμερα κινδυνεύουμε να ξεραθεί ο κάμπος, να ματαιωθεί το έργο και να χάσει το κράτος πολλά εκατομμύρια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ανάβαλε μαζίσου όλοι κάνουν χαβαλέ!