Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Στάθης Μπούκουρας, της Χρυσής Αυγής, διεκδικεί το Δήμο Κορινθίων

Στάθης Μπούκουρας. Βουλευτής Χρυσής Αυγής
Κατεβαίνει για υποψήφιος στον Δήμο Κορινθίων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ. Το χορό της υποψηφιότητας άνοιξε η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ότι θα υποστηρίξει για τον δήμο Κορινθίων δική της υποψηφιότητα. Όπως έδειξε η έρευνα που έκανε το ΣΗΜΕΡΑ φαίνεται ότι ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας θα είναι τελικά το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του κόμματος για τον Δήμο Κορινθίων.
Διαψεύδονται  έτσι οι πληροφορίες που έδιναν και έπαιρναν τους προηγούμενες μήνες, σύμφωνα με τις οποίες υποψηφιότητα θα υπήρχε μόνο για την Περιφέρεια. Θυμίζουμε ότι πρόσφατη δημοσκόπηση της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ έδειχνε ποσοστά για το κόμμα της Χρυσής Αυγής στον Δήμο Κορινθίων κοντά στο 18%. Σημαντικό όμως είναι και η μεγάλη δημοτικότητα που συγκεντρώνει και εκτός ψηφοφόρων του κόμματος, ειδικά στις νεαρές ηλικίες, ο Στάθης Μπούκουρας.

Με αυτό ως δεδομένο, εξασθενεί σημαντικά η οποιαδήποτε υποψηφιότητα από τον δεξιό χώρο. Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κορινθίων, Κώστας Γιώτης, δεν φαίνεται να διεκδικεί και πάλι.
Αν και ο Βασίλης Νανόπουλος όπως έδειξε η δημοσκόπηση που έκανε το ΣΗΜΕΡΑ, δείχνει να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού, σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Νανόπουλος δεν πρέπει να θεωρείται ότι έχει πάρει την οριστική απόφαση για την κάθοδό του στο Δήμο. Περιμένει αφ’ ενός την υπόδειξη του προσώπου που θα στηρίξει ο Αντώνης Σαμαράς στην περιφέρεια καταγωγής του. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει πέντε ονόματα υποψηφίων (μεταξύ των οποίων δεν είναι ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης) και έως τις 15 Οκτωβρίου θα πάρει την απόφαση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την οποία, όπως δήλωσε σε στενούς συνεργάτες του, δεν θέλει να χάσει ξανά. Αυτό περιμένει ο Βασίλης Νανόπουλος για να δει και να αποφασίσει αν θα επιχειρήσει ως αντιπεριφερειάρχης ή υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου, κάτι που μετά και την κάθοδο Στάθη Μπούκουρα δυσκολεύει αρκετά οποιαδήποτε κεντροδεξιά υποψηφιότητα, σε βαθμό που μπορεί ακόμα και να μην περάσει καν στον δεύτερο γύρο, καθιστώντας την επανεκλογή του νυν δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού «εκλογικό περίπατο».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: