Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Έχουμε τα 3 σε 1. Να τους κάνουμε τα 3... 2

Είναι αλήθεια πως η πλειοψηφία των Ελλήνων "δεν πέρασε κατοχή". Για την ακρίβεια δεν πέρασε από την τετραπλή κατοχή των Γερμανών, των Ιταλών, των Βουλγάρων και των Αλβανών, και όχι των Ναζί και των Φασιστών, όπως μας λένε τα ενεργούμενα της παγκοσμιοποίησης που με τον τρόπο αυτό αθωώνουν τα αφεντικά τους.
Είναι αλήθεια πως η πλειοψηφία των Ελλήνων "δεν πέρασε πείνα". Για την ακρίβεια, δεν αντίκρυσε τα κάρα του Δήμου που μάζευαν τα πτώματα από τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κάθε πρωί. Σκελετωμένα κορμιά ανδρών, γυναικών και παιδιών, που είχαν πεθάνει ψάχνοντας να βρούν στα σκουπίδια κάτι για να φάνε ή αναζητώντας τον σκύλο ή την γάτα που θα τους κρατούσαν (μαγειρεμένα χωρίς λάδι), στην ζωή.
Είναι αλήθεια πως 40 γενιές Ελλήνων, "δεν πέρασαν χούντα". Για την ακρίβεια δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να κοιμούνται στη βεράντα το καλοκαίρι για δροσιά ή με ανοιχτά παράθυρα (χωρίς κάγκελα). Δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν σπίτι χωρίς δάνειο και να σπουδάσουν χωρίς να πληρώνουν συγγράμματα, γνωρίζοντας πως μόλις τελειώσουν, οι ευκαιρίες για πρόοδο τους περιμένουν.
Τώρα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε και Κατοχή. Όπως λέει το ΚΚΕ έχουμε πείνα. Όπως λέει η Χρυσή Αυγή έχουμε Χούντα.
Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, τα έχουμε όλα (τα κακά) χωρίς να απολαμβάνουμε τίποτε (καλό).
Είμαστε όμως στην Ευρώπη των τραπεζών. Στην Ευρωζώνη των λογιστών. Στην Δημοκρατία των ολίγων.
Είμαστε εκεί που μας αξίζει,γιατί ξεχάσαμε. Ξεχάσαμε τις ιδιότητες της ράτσας, το φιλότιμο, την παλληκαριά, την υπερηφάνια. Και βάλαμε να μας διαφεντεύουν "οι εκλεκτοί του Δαρείου".
Τώρα έχουμε τα 3 σε 1.
Άμποτες να τους κάνουμε τα 3 ...2.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: