Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τάσος Λάμπρου: Θετικές εξελίξεις στο τομέα των μεγάλων έργων

Αναστάσιος Λάμπρου
Σε μία αρχηγική εμφάνιση, με την οποία επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Καμιζή ο οποίος αποχωρεί, ο σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, Τάσος Λάμπρου, αναφέρεται στα δημοπρατηθέντα ή δημοπρατούμενα έργα της Δημοτικής Αρχής και επιτίθεται (χωρίς όμως να τον κατονομάζει) κατά του Δημήτρη Σφυρή και των πεπραγμένων της παράταξής του.
Επικεντρώνεται στα μεγάλα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, εξηγώντας γιατί καθυστέρησε η υλοποίησή τους. Επικρίνει την παράταξη Δημήτρη Σφυρή "Για τα εγκληματικά τους λάθη τους για τα οποία δεν έχουν ζητήσει μια συγνώμη". Υπενθυμίζει τις υποσχέσεις Καμιζή που θεωρεί ότι υλοποιούνται και καταλήγει επισημαίνοντας ότι "το ταξίδι μας συνεχίζεται, δώσαμε και θα δίνουμε σκληρές μάχες για τη συνέχιση του αναπτυξιακού  μας έργου για την υλοποίηση του οράματός μας".
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Λάμπρου, έχει ως εξής:
"Στα πλαίσια ενημέρωσης των δημοτών μας αξίζει να επισημάνουμε ότι στο χρονικό διάστημα που διανύουμε στο Δήμο μας θα δημοπρατηθούν και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες  σημαντικών έργων υποδομής που τόσο ανάγκη τα έχει ο τόπος μας, η Ερμιονίδα μας
Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:
1) Στις 12 Νοεμβρίου  δημοπρατήθηκε το σημαντικό έργο της αλλαγής δικτύου ύδρευσης στο Κρανίδι προϋπολογισμού ύψους 3.300.000 ευρώ, αφορά την αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης στην πόλη του Κρανιδίου και κυρίως σε περιοχές, γειτονιές που  είχαν και έχουν τα σημαντικότερα προβλήματα  π. χ συνεχείς βλάβες, χαμηλή πίεση νερού, μεγάλες απώλειες .
Εδώ σας θυμίζω ότι κατά την περίοδο 1999-2006 είχαμε αντικαταστήσει τμήματα του δικτύου ύδρευσης  τα οποία είχαν χρηματοδοτηθεί τόσο από το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7» (ειδικό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης)  όσο και από ιδίους πόρους του τότε Δήμου Κρανιδίου και της ΔΕΥΑ Κρανιδίου.
Όλοι θυμόμαστε την θέση, την βούληση του Δημάρχου κ. Δ. Καμιζή «για την αναγκαιότητα της αλλαγής ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης  για την εξασφάλιση της προστασίας της υγείας του δημότη – καταναλωτή».
Η εκτέλεση  του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην πόλη του Κρανιδίου είναι ένα μεγάλο έργο   κορυφαίας σημασίας  για την ζωή όλων μας
2) Επίσης είμαστε στην τελική φάση πριν την δημοπράτηση του έργου της αποχέτευσης Πορτοχελίου – υπόλοιπο Κρανιδίου και δικτύου μεταφοράς από την Κοιλάδα προς το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή κατάφερε το ακατόρθωτο σε περίπου τρία χρόνια, ένα έργο  που απεντάχθηκε από το Ταμείο Συνοχής  της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  να το εντάξουμε σε μια νέα πηγή χρηματοδότησης, να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΕΠΕΡΑΑ» και  ήδη είμαστε στην τελική φάση της δημοπράτησης  συνολικού προϋπολογισμού 16.424.500 ευρώ.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο   στη 31η  Συνεδρίαση του 2013 καλείται να συμφωνήσει  το Δ. Σ «επί της τεχνικής μελέτης  του έργου και της θέσης των εγκαταστάσεων» και μετά από αυτήν την τυπική  απόφαση η Δ/νση  τεχνικών έργων της ΠΕ Αργολίδας θα είναι έτοιμη να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου
Από τα παραπάνω ας αναλογιστούν ορισμένοι τις ευθύνες τους, γιατί με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους έχασαν ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί κατά την δημοτική περίοδο 2007-2010
Για τα εγκληματικά τους λάθη τους δεν έχουν ζητήσει μια συγνώμη, δεν έχουν παραδεχτεί το λάθος τους και επιμένουν  «ότι φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι αυτοί»  και συνεχίζουν να μιλάνε για ανάπτυξη ….. για έργα ….. χωρίς να έχουν αποδείξει την ικανότητά τους, επιδιώκουν και πάλι να διοικήσουν  τον τόπο.
Τουλάχιστον ας συνειδητοποιήσουν  ότι η εποχή μας έχει ριζικά αλλάξει, οι δημότες επιδιώκουν πλέον την αλήθεια και όχι το ψέμα.
3) Αρχές του έτους θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των τουριστικών υποδομών στο Δήμο μας, η «ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ» στην Δ .Κ. Ερμιόνης  και το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Πόρτοχέλι  στην Δ.Κ. Πορτοχελίου θα οδηγηθούν στην τελική φάση υλοποίησης
Ο Δήμος Ερμιονίδας προχώρησε σε όλες εκείνες τις ενέργειες και τις  αδειοδοτήσεις  για να ολοκληρωθεί το όραμα, να αποκτήσει ο τόπος μας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, να διεκδικήσει ένα  ικανοποιητικό  μερίδιο στην ανταγωνιστική αγορά του τουριστικού προϊόντος
Αξίζει να επισημανθεί ότι το  ταξίδι μας συνεχίζεται, δώσαμε και θα δίνουμε σκληρές μάχες για τη συνέχιση του αναπτυξιακού  μας έργου για την υλοποίηση του οράματός μας».
                               Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ. Σ 
                                ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
                                 ΤΑΣΟΣ    ΛΑΜΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: