Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τα αντιμνημονιακά του Γιάννη Παμπόρη (30-12-2013)

1.Εγκληματική Οργάνωση
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη ο μπατζανάκης του κουμπάρου του οδηγού του υποψήφιου πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες.
Επίσης μάθαμε ότι και η συννυφάδα της εξαδέλφης της γυναίκας του οδηγού της κυρίας Ζαρούλια, συνελήφθη και αυτή με την υπόνοια χρήσης πλαστής πινακίδας.
Οπότε, ο μπατζανάκης και η συννυφάδα, μαζί με τον υποψήφιο πολιτευτή και την κυρία Ζαρούλια, αποτελούν Εγκληματική Οργάνωση.
Ο κ. Δένδιας, θα δώσει εντολές στην αντιτρομοκρατική να ενεργηθεί γρήγορα;

2.Διάλογος στην ουρά για το συσσίτιο…
-ΑΝΤΩΝΗΣ: «Γιώργο, από την 1η Ιανουαρίου θα έχουμε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ξέρεις»;
ΓΙΩΡΓΟΣ: «Δηλαδή θα φάμε»;
- ΑΝΤΩΝΗΣ: «Όχι Γιώργο, άλλο πράγμα είναι αυτό. Απλώς θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε από την ύφεση».
ΓΙΩΡΓΟΣ: «Δηλαδή θα φάμε»;
- ΑΝΤΩΝΗΣ: «Όχι ρε Γιώργο, απλώς θα αρχίσουν πάλι να μας δανείζουν οι τοκογλύφοι».
ΓΙΩΡΓΟΣ: Οπότε, θα πάρουμε λεφτά και θα φάμε»;
- ΑΝΤΩΝΗΣ: «Όχι ρε Γιώργο, αυτά που θα δανειστούμε θα τα ρίξουμε στην ανάπτυξη της χώρας».
ΓΙΩΡΓΟΣ: «Ωραία, άμα έχουμε ανάπτυξη, θα φάμε»;
- ΑΝΤΩΝΗΣ: «Όχι ρε Γιώργο, γιατί θα περάσουν κάποια χρόνια ώσπου να ανακάμψουν οι επιχειρήσεις και περίπου 30 χρόνια για να σβήσει η ανεργία».
ΓΙΩΡΓΟΣ: «Και πότε θα φάμε»;
- ΑΝΤΩΝΗΣ: «Σου είπα ρε Γιώργο, μετά από 30 χρόνια»!
ΓΙΩΡΓΟΣ: «Θα ζω μέχρι τότε»;
- ΑΝΤΩΝΗΣ: «Όχι Γιώργο αλλά… θα ζουν αυτοί»!

3.Ένας βλάκας και μισός
Σκεφτείτε ότι έχετε ένα καλό μαγαζί και έναν γιο που όμως είναι χωρίς ικανότητες και χωρίς μυαλό. Τι θα κάνατε, θα την δίνατε σε ένα ξένο παιδί άξιο και ικανό να την διευθύνει; Όχι! Απλώς θα την δίνατε στο παιδί σας, και θα βάζατε κοντά του κάποιον ικανό για να την διευθύνει. Ο Γιός σας θα μάθαινε σιγά σιγά, όσο μάθαινε.
Το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί μας. Βάζουν τα παιδιά τους στη θέση τους και αυτά μαθαίνουν να διοικούν… «στου κασίδι το κεφάλι».
Πάρτε σαν παράδειγμα ότι, είχαμε πρωθυπουργό ο οποίος ενώ εκινείτο με ποδήλατο …έσκυψε να διορθώσει την αλυσίδα κινούμενος. Οπότε έπεσε και έσπασε το χέρι του. Αυτό είναι ενέργεια μικρού, τρίχρονου παιδιού.
Πάρτε και ένα δεύτερο παράδειγμα. Όταν ήταν υπουργός, ήταν άτεγκτος και σατράπης έναντι των υφισταμένων του. Κι όμως, αποδείχθηκε άχρηστος, βλάκας και πλαστογράφος, για να γλυτώσει 5 χιλιάρικα, ενώ είναι πάμπλουτος. Προφανώς, νόμιζε ότι, λόγω οικογενειακού ονόματος το μαγαζί, η Ελλάδα, είναι δικό του.
Φέρθηκε αλαζονικά και φανέρωσε τη γνώμη του για μας …τα σκουλήκια.  Ενώ αυτός…
Προτείνω στους Δικαστές να τον απαλλάξουν από κάθε κατηγορία, λόγω βλακίας. Όπως έγινε με τον Χαζοθωμά, στην ταινία «ένας βλάκας και μισός». Δηλαδή να του δώσουν επίσημο πιστοποιητικό βλακείας.

4.Μήπως είμαστε… «μα@ά@ες»;
Με την πρόταση για σύσταση Ανακριτικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς θέλησε να βοηθήσει τον Βενιζέλο βγάζοντάς τον «καθαρό». Γιατί, αν ο Βενιζέλος πήγαινε στην ανακριτική …θα έβγαινε αθώος, όπως ο Άκης και όλοι οι άλλοι μέχρι σήμερα.
Η Νέα Δημοκρατία, με την απόφαση Σαμαρά και την ψήφο των βουλευτών της, το απέτρεψε. Προφανώς, κατάλαβε την πονηριά του ΣΥΡΙΖΑ (κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Τσίπρας και με την πρόταση μομφής με την οποία στήριξε την κυβέρνηση για όλο το διάστημα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας).
Έτσι, ο Βενιζέλος έγινε «προσεκτικός» και θα ψηφίζει ότι θέλει ο Σαμαράς.
Μήπως είμαστε… «μα@ά@ες»;
Γιάννης Παμπόρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: