Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Γιώργος Διδασκάλου: «Η Πολιτεία είναι παρούσα από την πρώτη στιγμή, στην Κεφαλονιά»

«Η Πολιτεία είναι παρούσα, από την πρώτη στιγμή, με πρωταρχικό της μέλημα να επιστρέψει όσο γίνεται γρηγορότερα η ζωή στο νησί στους κανονικούς ρυθμούς». Αυτό δήλωσε ο νέος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου, αμέσως μετά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Ιονίου (Σ.Ο.Π.), που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην Κεφαλονιά, υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επισημάνθηκαν οι προτεραιότητες και δρομολογήθηκαν οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, κυρίως για την ασφάλεια των κατοίκων του πληγέντος, από το χθεσινό σεισμό των 5,8 ρίχτερ, νησιού. Για το σκοπό αυτό, ήδη συστάθηκαν συνεργεία ελέγχου των υποδομών, των δημοσίων κτιρίων και των κατοικιών, από μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου, της Περιφέρειας, του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και του Ο.Α.Σ.Π.
Ο κ. Διδασκάλου, επεσήμανε την ανάγκη συνεχούς, ορθής και άμεσης ενημέρωσης του κοινού, για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν και τόνισε ότι όλες οι προσπάθειες στοχεύουν στην ανακούφιση των κατοίκων της Κεφαλονιάς και στον περιορισμό των συνεπειών από το σεισμό.
Το πρωί, σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε τα κτίρια των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο νησί, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που βρίσκονται, μετά το σεισμό και ζήτησε να ελεγχθούν, κατά προτεραιότητα, ώστε να μπορούν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα οι υπηρεσίες, για την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό ξεκίνημα Γιώργο Διδασκάλου. Θα τα πας καλά γιατί γνωρίζεις το αντικείμενο, είσαι άνθρωπος της σύνθεσης και καλλύτερος από τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερος και καλλίτερος. Εδώ που τα λέμε μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές με αέρα από τις εκλογικές αναμετρήσεις στο ΤΕΕ και στην ΕΜΔΥΔΑΣ μπορεί και αξίζει ακόμα περισσότερα από τους δημοσιογράφους, δικηγόρους, οικονομολόγους που προσπαθούν να μας κυβερνήσουν. Άνθρωπος των θετικών επιστημών με τεχνοκρατική σκέψη μπορεί να προσφέρει πολλά. Θα βιώσει όμως τον πόλεμο από τους "συναγωνιστές" του που προσπαθούν να οικειοποιηθούν και οικειοποιούνται την εξουσία τόσα χρόνια στην Αργολίδα. Καλή επιτυχία, καλές εμπειρίες από τη νέα θέση και μην ξεχνάς τους συναδέλφους σου μηχανικούς.

Ανώνυμος είπε...

Γνώριζω τον Γιώργο Διδασκάλου και έχω να επισημάνω κάτι που ξεχάσατε να αναφέρετε. Εκτός από επιστήμων και άνθρωπος διαθέτει και ένα ακόμη προσόν που, στην εποχή μας γίνεται όλο και σπανιώτερο. Διαθέτει ΗΘΟΣ!