Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο Καμπόσος κλείνει τη Χωματερή στα Γκριμάρια της Νέα Κίου

Οι φωτιές, οι κάπνες, οι διοξίνες και η βρώμα, έχουν πια ημερομηνία λήξης για τη Νέα Κίο και τους κατοίκους της.
Ο σκουπιδότοπος στα Γκριμάρια κλείνει. Τα σκουπίδια του Δήμου Άργους Μυκηνών δεν θα συγκεντρώνονται πια και δεν θα καίγονται ούτε θα θάβονται στον σκουπιδότοπο στα Γκριμάρια της Νέας Κίου. Οι κινητοποιήσεις των πολιτών, σε λίγο θα αποτελούν παρελθόν και στη θέση του σκουπιδότοπου θα δημιουργηθεί ένα πάρκο περιαστικής αναψυχής για τους Δημότες της Κίου, του Άργους και άλλων περιοχών.
Επιπλέον, η δύσκολη απόφαση, που στήριξε ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών, να φιλοξενήσει στα όρια του Δήμου τον Οργανωμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης (Κιόσκια) όπως προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός που τίθεται σε εφαρμογή τους προσεχείς μήνες, θα έχει ως αποτέλεσμα την μηδενική αύξηση στο κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών. Έτσι, στα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν, οι Δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Άργους Μυκηνών, δεν θα επιβαρυνθούν, σε αντίθεση με την σημαντική επιβάρυνση των δημοτών των άλλων Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Οργανωμένος Σταθμός Μεταφόρτωσης, εγγυάται την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και την κατάργηση των παράνομων χωματερών, εφ’ όσον ο Δήμος ελέγχει την διαχειρίστρια εταιρεία με σωστό τρόπο (αναγκαιότητα που επεσήμανε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σωτήρης Κωτσοβός).
Αν μάλιστα, όπως προβλέπεται, ο Δήμος Άργος Μυκηνών ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση των αντισταθμιστικών οφελών, τότε, και υπό προϋποθέσεις, το Άργος θα αποκτήσει απρόσμενους πόρους που θα του επιτρέψουν να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα που δεν κατασκεύαζε από έλλειψη πόρων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωστε λοιπόν, το Άργος θα το κάνει Βενετία και τα Γκριμάρια, Κήπο της Εδέμ!
Ρε δεν μας...

Ανώνυμος είπε...

Φάτε χόρτο, τσάμπα είναι, τα σκουπίδια θα πληρώνετε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κλείνει τη χωματερή ο Καμπόσος. Ο Τατούλης την κλείνει. Ο Καμπόσος που τόσο καιρό λειτουργούσε τη χωματερη παράνομα, τώρα ανοίγει νέα χωματερή στα Κιόσκια.
Προφανώς έχει εμας τους Κιώτες για τα σκουπίδια. Εκεί θα τον στείλουμε και μεις, μαζί με τον Κρίγγο που πήγε να μας τον επιβάλλει για τοπάρχη.
Γ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Σε μια περιοχή (κιόσκια της Νέας Κίου) που δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος από την βρώμα του βιολογικού ας θυσιάσουμε πάλι την Ιφιγένεια για να πνεύσει ο ούριος άνεμος στο καράβι του Δήμου. Μας έμειναν οι κορώνες της αντίστασης από τους αυτοδιοικητικούς μας. Ενας απο τους λόγους που επελέγει το σημείο είναι η "καλή" βαθμολογία του στο επίπεδο της αντίδρασης της κοινωνίας. Λέει η μελέτη: αποκλείεται να είναι όλοι σύμφωνοι άρα δεν βαθμολογείται με 10. Δεν αντέδρασε η κοινωνία στην συγκεκριμένη επιλογή άρα δεν κακοβαθμολογείται. Βάζουμε λοιπόν ένα 7,5 και περνάμε άνετα την δοκιμασία. Έτσι λοιπόν Κιώτες συμπολίτες μου με τις υγείες μας.
Κώστας Χρυσικός

Ανώνυμος είπε...

Όταν έρθει η ώρα των Δημοτικών Τελών και μάθετε τι θα πληρώνει η Κόρινθος για το Κρανίδι, τό θα κάνετε εικόνισμα στον Καμπόσο.