Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μαρία -Αθηνά Φίξ: Θα ζητήσουμε εισαγγελική παρέμβαση για τις φόλες. Δεν πάει άλλο!

Έκτωρας ήταν τ' όνομά του....λέω ήταν γιατί σήμερα
(22-1-2014) ένα τέρας που λέγεται κατ' ευφημισμόν
"άνθρωπος" το τάϊσε δηλητήριο. Το κορόιδεψε με φαγητό
για να το σκοτώσει (Σπύρος Γεωργιλής, από το face book).
  1. Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου,  ζητάει, σύμφωνα με δηλώσεις της στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», η πρόεδρος της Φιλοζωικής οργάνωσης «ΓΑΦ», κ. Μαρία -Αθηνά Φίξ, που δραστηριοποιείται στο Πόρτο Χέλι.
  2. Η  ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, θανάτων των αδέσποτων ζώων, που παρατηρείται από φόλες στην ευρύτερη περιοχή, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση, των μελών σωματείων, που επιμελούνται την περίθαλψη των ανυπεράσπιστων σκυλιών, που σε πολλές περιπτώσεις , περιφέρονται στους δρόμους, ως θύματα εγκατάλειψης, από τους «πρώην» φιλόζωους, ιδιοκτήτες τους.
Επιτήδειοι σε ρόλο δήμιων, αφαιρούν κατά κόρον και ανενδοίαστα, με άνανδρες μεθόδους που σίγουρα δεν τιμούν το ανθρώπινο είδος, τις ζωές δεκάδων άτυχων σκυλιών κυρίως, που περιπλανιόνται ολημερίς, στην αστική και την περιαστική ζώνη του Πόρτο Χέλιου, με οδηγό την πείνα και την εξαθλίωση, που τα ταλανίζουν.

Το ανησυχητικό είναι, πως τους τελευταίους μήνες, οι δολοφόνοι των ζώων, δεν διστάζουν να φολιάζουν συστηματικά, ακόμη και σκύλους που είναι οικόσιτοι ή έχουν αναλάβει την φύλαξη, αγροικιών και εξοχικών σπιτιών…
Χαρακτηριστικές είναι, οι ακόλουθες δηλώσεις, της κ. Μαρίας Αθηνάς Φίξ, στην εφημερίδα μας: «Η κατάσταση, έχει φτάσει στο απροχώρητο… Δεν υπάρχει μέριμνα ούτε έλεγχος, από τους αρμοδίους φορείς…. Φτάσανε στο σημείο, να θανατώσουν σκυλάκι, μέσα στο άσυλο που διατηρούμε, σε κτήμα στην περιοχή της Βερβερόντα… Δεν υπολογίζουν τίποτα… Θα κινηθούμε άμεσα δικαστικά, ζητώντας την εισαγγελική παρέμβαση, κατά παντός υπευθύνου… Το φαινόμενο θανάτωσης, ανυπεράσπιστων ζώων συντροφιάς, παρουσιάζει μεγάλη έξαρση και στο Πόρτο χέλι… Δεν πάει άλλο…»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: