Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ξύπνα Λαέ! (21-2-2014)

Γράφει ο Γιάννης Παμπόρης
Γενίτσαρος
Α! ρε Άδωνι! Κάποτε σε θαύμαζα για τη μόρφωσή σου και για τη φιλοπατρία σου. Πως κατάντησες γενίτσαρος;
Πως αποφάσισες να σκοτώσεις καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς  και  γέρους με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς; Και το σπουδαίο είναι ότι, όλοι οι μελλοθάνατοι έως τον επόμενο μήνα σε πληρώνουν κι όλας, ούτως ώστε, αν αρρωστήσεις εσύ να έχεις λεφτά να πας στο Μεμόριαλ, όπως κάνουνε κάποιοι του συναφιού σου.
Αφήσατε τον Λαό να λιμοκτονεί χωρίς δραχμή, έτσι που να μην μπορεί να πληρώσει ούτε το φάρμακό του, που θα τον σώσει.
Τι λιγότερο κάνανε οι Γενίτσαροι από σένα; Βέβαια, αυτοί σε σκότωναν αμέσως, ενώ εσύ, ρε Άδωνι, τους αφήνεις ένα μήνα περιθώριο να πεθάνουν μόνοι τους…

Δημώδες άσμα
Τρεις αδερφάδες είμασταν… τρεις μοσχαναθρεμένες!
Τη μια την πήρε ο Άρχοντας… την άλλη ο Θανάσης!
Την Τρίτη την καλύτερη… την μάζεψε η κλούβα!

Αυτό το Δημοτικό άσμα ήρθε στο μυαλό μου, όταν είδα στα κανάλια να σφάζονται για τη Δημαρχία της Αθήνας, τα πρώτα παλληκάρια της Νέας Δημοκρατίας, ο Άρης και ο Νικήτας και μαζί τους ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος …και άλλοι υποψήφιοι.

Ούτε οι κλέφτες δεν μας καταδέχονται
Χαρά μεγάλη ο Δένδιας και οι όμοιοί του γιατί, όπως λένε, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μειώθηκε η εγκληματικότητα.
Δεν ντρέπονται; Δεν έχουν τσίπα; Τώρα στα γεράματα να μας ξεφτιλίζουν; Να μην έχουμε καμία αξία σαν άνθρωποι;
Κάποτε, μετράγαμε! Πέρναγαν, οι κλέφτες, έξω από τα σπίτια μας και όποτε θέλανε μπαίνανε μέσα και έκλεβαν και κάτι, γιατί όλα τα σπίτια όλο και κάτι είχανε. Τώρα, μετά το πλιάτσικο της κυβέρνησης εναντίον της τσέπης μας ούτε και οι κλέφτες μας καταδέχονται πια.
Μας έχετε καταντήσει σαν σεισμόπληκτους. Όπως οι μηχανικοί βάζουν κόκκινο στα σπίτια υπό κατεδάφιση, έτσι και οι κλέφτες –ληστές μας έχουν τσεκάρει ότι είμαστε εντελώς άφραγκοι και δεν καταδέχονται ούτε απ’ έξω πια να περνούν… εκτός και αν είναι για να δώσουν κάτι σ’ ένα γέρο ή γριά.
Και η κυβέρνηση νομίζει και καμαρώνει ότι μείωσε την εγκληματικότητα!
Που ζουν αυτοί; Δεν έχουν κουκούτσι μυαλό; Εκτός από πλιατσικολόγοι είναι και εγκληματίες κατά των Ελλήνων. Ρωτήστε τους Έλληνες, να μάθετε τα στατιστικά στοιχεία, πόσοι πέθαναν την τριετία που πέρασε και πόσοι γεννήθηκαν. Θα τρίβετε τα μάτια σας.
Τελικά, ξέρουν αυτοί, απλώς μας αφανίζουν λίγο λίγο…

Πρίτι κολάν και πρίτι μπραν (1)
΄Εμαθα ότι, το οικονομικό επιτελείο και οι κολλητοί τους, αγόρασαν πριτι μπρατ για να μαζέψουν και να κρύψουν την κοιλιά τους. Άρα, σκέφτηκα, τρώνε καλά! Και αφού αυτοί τρώνε καλά, άρα από εμας θα τα πάρουν πάλι, Γι αυτό, καλού κακού, πήγα και εγώ και αγόρασα ένα πρίτι καλτσόν που όπως λέει η διαφήμιση, δεν κινδυνεύει να τρυπήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: