Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η σίτιση αδέσποτων ζώων επιτρέπεται από το νόμο

Πριν λίγο χρονικό διάστημα το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας έλαβε καταγγελία από κάτοικο εναντίον πολίτη της περιοχής, για σίτιση αδέσποτων ζώων.
Ο αστυνομικός ο οποίος έσπευσε στο σημείο, έχοντας πλήρη άγνοια του νόμου ο οποίος επιτρέπει την σίτιση των αδέσποτων,  απαγόρευσε -ως άλλος νομοθέτης- την σίτιση των αδέσποτων από την ως άνω πολίτη.
Παρά τις παρεμβάσεις  μελών του φιλοζωικού συλλόγου, τα οποία επέδωσαν τόσο τον σχετικό νόμο όσο και την Εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο εν λόγω αστυνομικός συνέχισε το «βιολί» του.
Χρειάστηκε η παρέμβαση της Προέδρου της Ομοσπονδίας μας προς τον Διοικητή του Α.Τ. Σητείας για να καταλάβουν, αυτό που  ως όργανα τάξης όφειλαν να γνωρίζουν.
Την νομοθεσία δηλαδή …και να μην κρίνουν με βάση τις προσωπικές τους αντιλήψεις. Όμως το κακό είχε γίνει. Τα ζώα τα οποία σίτιζε η φιλόζωη πολίτης απομακρύνθηκαν από  αγνώστους από τον χώρο όπου διαβίωναν στην Σητεία και εγκαταλείφθηκαν στην περιοχή του Παλαίκαστρου, όπου τα βρήκε ένας τραγικός και αγωνιώδης θάνατος.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
διαμαρτύρεται έντονα και ζητά ευρεθεί ο δράστης και να αποδοθεί  η δικαιοσύνη  γι’ αυτόν που  προχώρησε σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.
Η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει σε μέτρα για την μη εγκατάλειψη ζώων και κυρίως για τις ανεξέλεγκτες γέννες των ζώων αντί να βαυκαλίζεται ότι έχει  νόμους προστασίας των ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: