Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Διάρρηξη στα Δικαστήρια Ναυπλίου: Αποστολή, Θράσος ή Άγνοια;

Η εμφανής απειρία των διαρρηκτών που εισχώρησαν στο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου, στο Ναύπλιον, οδηγεί στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου να πιστεύουν ότι πρόκειται για αλλοδαπούς. Δεν θεωρείται ως κίνητρο η αναζήτηση χρημάτων και παραμένει το όχι ιδιαιτέρως ισχυρό κίνητρο καταστροφής κάποιου φακέλου δικογραφίας. Ωστόσο, έμπειρος αξιωματικός θεωρεί ότι ο διαρρήκτης δεν γνώριζε την ακριβή χρήση του κτηρίου, στο οποίο μπήκε, μετά από μία ανεπιτυχή προσπάθεια που έκανε, από την πλευρά του πάρκου Σταϊκόπουλου.

Ο διαρρήκτης μπήκε σπάζοντας τις γρίλιες από το πατζούρι παράθυρου, από την πλευρά του άλσους Καποδίστρια και αφού έσπασε την πόρτα σύνδεσης με τον κεντρικό διάδρομο επιχείρησε και μπήκε στο γραφείο μηνύσεων.


Παρέμεινε στο εσωτερικό του κτηρίου επί αρκετή ώρα και αποχώρησε από την πλευρά που μπήκε χωρίς να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά ή να αποπειραθεί να βάλλει φωτιά.
Η Ασφάλεια Ναυπλίου που έσπευσε αμέσως μόλις ενημερώθηκε, πήρε αποτυπώματα από όλα τα πιθανά σημεία.
Η διάρρηξη, που έγινε αντιληπτή μετά τις 8 πμ, προκάλεσε την εισαγγελική εντολή εκκένωσης του κτηρίου και πρόσκλησης της ειδικής μονάδος από την Τρίπολη, που ερευνά, με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου, για ύπαρξη εκρηκτικών.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι μετά από δύο περίπου ώρες, επανήλθαν στην εργασία τους, επισημαίνοντας όμως την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών ασφαλείας και φύλαξης εργαζομένων και κτηρίου επί 24ώρου βάσεως.
Εκ πρώτης όψεως, όπως μας δήλωσε εργαζόμενος του Πρωτοδικείου, δεν φαίνεται να έχουν κλαπεί δικογραφίες ή έγγραφα από δικογραφίες, ούτε να έχουν γίνει ενέργειες παρεμπόδισης απόδοσης δικαιοσύνης. Οριστικά όμως, αυτό θα είναι γνωστό μετά από λίγες ημέρες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις συλληφθούν οι αλλοδαποί δράστες να τους δοθεί αμέσως δικαίωμα ψήφου και δωρεάν εκπαίδευση στη “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ”.
ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε Περικλή, το 30% των Ελλήνων είναι ληστσυμμορίτες;
Θουκυδίδης

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Σακκάς, ο Θεοφίλου, ο υιός Βούτση, η κόρη Δραγασάκη, ο Τσακαλώτος, η Ρένα Δούρου και η Σακοράφα (πρώην γραμματείς του Άκη που τους έδινε λεφτά για διοργάνωση αθλητικών σεμιναρίων!), ο Σταθάκης ο καταχραστής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο γιός της Γιάννας Αγγελοπούλου, ο Τσίπρας ο ανιψιός του Πατακού που ο πατέρας του πλούτισε επί χούντας, αυτοί που κάψανε την έγκυο στην MARFIN, οι βουλευτές του με τα ατελείωτα ακίνητα και τις καταθέσεις στο εξωτερικό, τα λαμόγια οι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου, οι ψευτοεπαναστάτες βουλευτές του που είναι κρατικοδίαιτοι διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ, και τόσοι άλλοι τι είναι, προστάτες των φτωχών;
ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

παιδιά ψυχραιμια για μια διάρηξη πρόκειται μόνο