Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Τι Δήμαρχο χρειαζόμαστε;

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Λίγοι Δημότες γνωρίζουν την συμμετοχή του σημερινού Δημάρχου Ναυπλιέων, στους αγώνες των αδικούμενων πολιτών, κατά των τροϊκανής επίνευσης νομοθετημάτων. Και όσοι δεν παρακολουθούν τα πράγματα, νομίζουν πως ο έχει περιοριστεί στην σύνταξη και αποστολή εγγράφων, στην επίσκεψη υπουργικών γραφείων, στην τηλεφωνική πίεση επί των βουλευτών και σε δηλώσεις του προς αθηναϊκά ΜΜΕ.

Είναι αλήθεια πως ο Δημήτρης Κωστούρος τα κάνει όλα αυτά. Και τα κάνει, συνήθως, μόνος του, μια και οι επικεφαλής των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων «δεν λαμβάνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».
Όμως, δεν κάνει μόνο τις «συμβατικές ενέργειες» που θα του επιτρέπουν να λέει «έστειλα το τάδε έγγραφο». Κάνει και κάτι ακόμη, που ποτέ δεν έχω δει να κάνει άλλος αιρετός, με τόση συνέπεια και τόση ένταση.

Δεν περιορίζεται να εκφράζει με λόγια την συμπαράστασή του και να φέρνει  προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίσματα, που πολλοί τα κρίνουν ως «πολύ προωθημένα».
Συμμετέχει στους αγώνες των αδικούμενων ομάδων. Βρίσκεται μαζί τους δίπλα στα πανώ με τα συνθήματα. Μαζί τους στα καυτά σημεία όπου συγκεντρώνονται για να προβάλουν το αίτημά τους.
Είμαι σίγουρος ότι, πολλοί λίγοι θα γνωρίζετε πως ήταν μαζί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό, μπροστά στην πύλη του νοσοκομείου Ναυπλίου διεκδικώντας να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Είμαι σίγουρος ότι, πολλοί λίγοι θα γνωρίζετε πως ήταν μαζί με τους Δημότες που, συγκεντρωμένοι έξω από την πύλη του ΚΕΜΧ, διεκδικούσαν την ακύρωση της απόφασης απομάκρυνσης του στρατοπέδου.
Είμαι σίγουρος ότι, πολλοί λίγοι θα γνωρίζουν πως ήταν ομιλητής στην μεγάλη συγκέντρωση των αστυνομικών, που έγινε μπροστά στην είσοδο του στρατοπέδου φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών, στην Κόρινθο διεκδικώντας τα δίκια των ενστόλων.
Είμαι σίγουρος ότι, πολλοί λίγοι θα γνωρίζουν πως ήταν στην πλατεία, μαζί με τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες, αγωνιζόμενος και αυτός υπέρ του δικαιώματός τους να υπάρχουν.
Είμαι σίγουρος ότι, πολλοί λίγοι θα γνωρίζουν πως ήταν στήριγμα των Σχολικών Φυλάκων και των Δημοτικών αστυνομικών, μέχρι που η κυβέρνηση κατήργησε με νόμο τις υπηρεσίες αυτές.
Και επειδή, ήδη κινδυνεύω να θεωρηθώ ως μη αντικειμενικός, σταματώ, αναφέροντας μόνο την παρουσία του Δημήτρη Κωστούρου, δίπλα στα τρακτέρ των αγροτών, στις τρεις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους.
Λειτουργεί σαν Δήμαρχος που στηρίζει τους αδικούμενους και πληττόμενους συμπολίτες του και συγχρόνως σαν Πολίτης Ενεργός. Οι πράξεις του δείχνουν ότι καταλαβαίνει πως μόνον με συμμετοχή στον αγώνα μπορεί να σταματήσει η οριζόντια περικοπή μισθών, συντάξεων, παροχών υγείας, δικαιωμάτων, προοπτικών και ονείρων.
Είναι εντυπωσιακό πως ότι κάνει το κάνει αθόρυβα. Χωρίς προαναγγελίες και χωρίς να το εκμεταλλεύεται πολιτικά. Το κάνει, όπως ακριβώς θα το έκανε και σαν απλός πολίτης. Είναι μια πλευρά του χαρακτήρα του και μια οπτική του τρόπου άσκησης ενός αξιώματος που του εμπιστεύτηκαν οι Δημότες, όπου σαφώς υπερέχει των άλλων διεκδικητών του Δήμου.
Στα χρόνια που έρχονται, «τα λυσσασμένα σκυλιά των εταίρων και των συνεργατών», είναι βέβαιο πως θα επιδιώξουν να μεταφέρουν την πίεση επί της κοινωνίας περικόπτοντας κοινωνικές υπηρεσίες και απαιτώντας απολύσεις Δημοτικών υπαλλήλων.
Τα χρόνια που έρχονται, είναι τα χρόνια που οι Δημότες χρειάζονται Δημοτική Αρχή που αξιοποιεί γνωριμίες και ευκαιρίες, που ενεργοποιεί θεσμικές δυνατότητες και νόμους, που κινητοποιεί τους φορείς και βρίσκεται, όχι στο πλευρό αλλά, μαζί με τους αδικούμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και στην ζωή.

 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπερβολές Πολύδωρε ή επιλεκτική όραση; Δηλαδή δεν είδες το Γκιόλα, το Γραμματικόπουλο, τον Καμπόσο, τον Κωτσοβό; Όλοι οι Δήμαρχοι και οι πολιτευτές το "παίζουν" αντιμνημονιακοί για να είναι αρεστοί στους ψηφοφόρους. Μέχρι και ο Τατούλης πότε πότε κάνει πως είναι αντίθετος. Ευθεία καταγγελία κατά της Κυβέρνησης και των μνημονίων έχει κάνει; Αυτό θα είχε σημασία. Τα άλλα είναι για να τα γράφεις εσύ που θέλεις να τον στηρίξεις, με υποτιθέμενες δυνατότητες που η πράξη απέδειξε ότι δεν διαθέτει ο κ. Κωστούρος.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε το αντίθετο συμβαίνει. Σε λίγους μήνες μας απέδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλά και με ελάχιστους οικονομικούς πόρους. Άνοιξε τα μάτια σου είναι ο Δήμαρχος για τους δημότες και όχι ο Δήμαρχος για την κατασκευαστική του εταιρία που δεν πουλάει και διαμέρισμα .....Το Ναύπλιο ανήκει στους δημότες και όχι στους κατασκευαστές . Έλεος πια

Ανώνυμος είπε...

Πόσα πήρες Πολύδωρε για να τα γράψεις αυτά;
Ένας φίλος από το ΕΝΕΚ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΖΗΤΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ???? ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/ΒΛ4ΙΙΜΕ-Ξ1Ι

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε του Πολύδωρα απ´ το ΕΝΕΚ έχω απαίτηση από σένα να σκέφτεσαι. Είναι κάτι ψεμματα από αυτά που γράφει; Δεν σε προκαλεί ο πόλεμος που του γινεται αυτού του ανθρώπου: βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Κάποιοι με λεφτά ξεσηκώθηκαν γιατί χάνουν την ¨περιουσία¨ τους το Δήμο δηλαδή. Τι δουλειά κάνει ο Γραμματικόπουλος ο αυτοδημιούργητος; Καμία ΑΝΕΡΓΟΣ. Δούλευε στη ΔΕΥΑΝ. Τον παραίτησε ο Χαραμής και σαν δημοτικός σύμβουλος ξεκίνησε με Τσούρνο και Αναγνωσταρά αντιπαροχές. Ο Σαλεσιώτης τι δουλειά κάνει; ΑΝΕΡΓΟΣ. Το Δήμο θέλουν να δουλέψουν οι άμοιροι. Ξυπνάτε Ναυπλιώτες.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο είναι εμετικό, μια προσπάθεια αγιογραφίας Κωστούρου. Κρίμα για τον κ. Δάκογλου να ρίχνει τόσο πολύ την αξιοπρέπειά του για μερικά ευρώ από την δημοτική αρχή, την όποια δημοτική αρχή. Ένα άρθρο γεμάτο σάλια στο οποίο τα όσα περιγράφει ναι μεν δεν είναι ψέματα αλλά έλεος δεν πρόκειται δα και για πράξεις μεγάλου ανδρός. Υποκρισίες πολιτικάντηδων είναι και μάλιστα ανέξοδες.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι ισχύει; Είναι "Ένα άρθρο γεμάτο σάλια" όπως γράφεις ή "τα όσα περιγράφει δεν είναι ψέματα". όπως σημειώνεις στη συνέχεια;
Εσύ τι πιστεύεις πρέπει να προβάλλουμε τα σωστά ή όχι;
Εκτός και αν είσαι της γραμμής πρεφαδόρου που φοράει παραμορφωτικά γυαιά και δεν βλέπει τίποτα καλό στον Κωστούρο.
Μήπως μπορεις να μας γράψεις ποιόν και γιατί τον προτιμάς;
Κ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε 10.05, όλα στη ζωή σου τα μεταφράζεις σε ευρώ; Με τη λογική σου αυτή, πόσα πήρε ο Δάκογλου για να κάνει τη συνέντευξη του Γραμματικόπουλου και πόσα για να δημοσιεύσει τις εξυπνάδες του Αντωνιάδη;
Μήπως κρίνεις εξ ιδίων; Επί της ουσίας έχεις να πεις τίποτα, όπως είπε ο ανώνυμος στο πρώτο σχόλιο που ανέφερε ονόματα και στοιχεία;
Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω πως και ο Κωστούρος είναι σαν όλους τους άλλους πάνω κάτω. Μας δουλεύουν.Εγώ πήγα στο γραφείο του, δεν ήταν εκεί μου είπαν ότι θα μου τηλεφωνήσουν και ακόμα περιμένω.

Ανώνυμος είπε...

Έγινε θαύμα ο περράκης μεγάλωσε την αίθουσα του Αμαλία. Η νεολαία πλημμύρισε την αίθουσα. Αίσθηση προκάλεσε δημοτική υπάλληλος που πανηγύριζε σαν ...... Και είναι στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου.
Επειδή ημουνα. Σημειώνω. Λόμπι άδειο έξω άδειο πίσω καρέκλες αραιά και άδειες. Τρελό κάζο

Ανώνυμος είπε...

τυχαια ετυχε να διαβασω αυτο το κειμενο και δυστυχως ειναι κριμα ενας ανθρωπος που το μονο που προσπαθει ειναι να κανει καλυτερο το Ναυπλιο ακουει αυτα που ακουει. Ενας ανθρωπος με ηθος εργατικος και πανω απο ολα τιμιος. Δεν χρησιμοποιει τα μεσα υπερ του αλλα αφηνει να μιλησει τα εργα του οσο και αν καποιοι αγνωστοι λογοι που δεν αναγνωριζουν τις αλλαγες μεσα σε τοσο λιγο χρονο, προσπαθουν να το υποβιβασουν αυτα θα μεινουν εκει και θα μας το θυμιζουν. οπως και να εχει το μονο σιγουρο ειναι οτι οτι θα εχει αφησει ενα εργο που αλλοι ουτε σε μια ζωη δεν θα μπορουσαν και δεν ειναι περιεργο τουλαχιστον για μενα που καποιος θελησε να γραψει ενα κειμενο για εναν ανθρωπο στα μετρα του Κ. Κωστουρου. Οσο για την ομιλια του δυστυχως για καποιους ειχε κοσμο και πολυ μαλιστα ημουν εκει και το ειδα και υπαρχουν και αναλογα video. απο μενα ενα μεγαλο μπραβο και βεβαια ειμαι συμμαχος στον αγωνα που δινει.