Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

8ο Αρκαδικό Πανόραμα. Μια έκθεση που στηρίζουν και τα 5 Επιμελητήρια της Περιφερειας Πελοποννήσου

Καραμπίκας, Μπουντρούκας, Νικολάκου και Σύριος
Σε ειδική συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι από όλα σχεδόν τα Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της 8ης Περιφερειακής Έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα», η οποία θα φιλοξενηθεί στον χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ Τρίπολης).
Η 8η Περιφερειακή έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα», θα είναι αφιερωμένη στην πρωτογενή παραγωγή, και όπως όλα δείχνουν θα έχει τους περισσότερους εκθέτες και επισκέπτες από κάθε άλλη φορά, με πιθανολογούμενο αποτέλεσμα την υπογραφή περισσοτέρων συμβολαίων πώλησης προϊόντων με εμπόρους του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Η έκθεση 8ο «Αρκαδικό Πανόραμα» θα ανοίξει τις πύλες της στις 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου.
Την έκθεση «8ο Αρκαδικό Πανόραμα» στηρίζουν και τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προσδίδοντάς της ένα πραγματικό περιφερειακό πρόσωπο.
8ο Αρκαδικό Πανόραμα: Η συνέντευξη της αναγγελίας
Μιλώντας για την προσπάθεια και τους στόχους της, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπουντρούκας, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης Ανδρέα Σύριο, τον πρόεδρο της οργανώτριας εταιρείας «Άλφα Εκθεσιακή» Άγγελο Καραμπίκα, και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, αναφέρθηκε στους σκοπούς, στα πολιτιστικά δρώμενα, στις παράλληλες εκδηλώσεις και στα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
«Η έκθεση έχει γίνει πλέον θεσμός και κάθε φορά γίνεται καλύτερη και πιο οικονομική για τους εκθέτες», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας. Αναφερόμενος στα της διεξαγωγής τόνισε ότι «φέτος θα πραγματοποιηθεί μία σειρά εκδηλώσεων όπως το Συνέδριο Αγροτουρισμού και Παραδοσιακών Προϊόντων, το Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Γεύσεων, ημερίδα για το φυσικό αέριο,  αλλά και διάφορα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Γίνεται και μία προσπάθεια ώστε να έρθουν έμποροι από το εξωτερικό ,προκειμένου να προωθήσουν τα Αγροτικά /Παραδοσιακά Προϊόντα στο εξωτερικό, και να ενημερώσουν τους εκθέτες – επιχειρήσεις για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των αντίστοιχων αγορών αλλά και για τις προϋποθέσεις εισόδου σε αυτές».
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, κ. Ανδρέας Σύριος, αναφέρθηκε στο κόστος των περιπτέρων, που είναι χαμηλότερο από κάθε άλλη φορά, και ανέρχεται στα 29 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Τόνισε ακόμη το γεγονός ότι «παρόλο που είμαστε μέσα στην κρίση καταφέραμε να προγραμματίσουμε  και φέτος το Αρκαδικό Πανόραμα το οποίο βασίζεται στον πρωτογενή τομέα και έχει στόχο τη συμμετοχή εκθετών από όλους τους κλάδους».
Ο πρόεδρος της «Άλφα Εκθεσιακής» κ. Άγγελος Καραμπίκας επεσήμανε ότι η συμμετοχή μέχρι στιγμής είναι μεγάλη και αναμένεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Ανέφερε ότι «το 8ο Αρκαδικό Πανόραμα θα το επισκεφθούν 15 μεγάλοι αγοραστές από την Ευρώπη οι οποίοι θα θέλουν να δουν δυνατές επιχειρήσεις». Η έκθεση θα καλυφθεί εκτός από τα Τοπικά και από Αθηναϊκά Μέσα, με την παρουσία περίπου 15 δημοσιογράφοι.
«Ο πρωτογενής τομέας σε συνδυασμό με τον τουρισμό είναι οι βασικές παράμετροι βάσει των οποίων θα έρθει η ανάπτυξη στην Πελοπόννησο», τόνισε η  αντιπεριφερειάρχης κα Ντίνα Νικολάκου. «Στόχος της έκθεσης αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να πάμε ακόμα καλύτερα. Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε», δήλωσε.
Πληροφορίες: Επιμελητήριο Αρκαδίας: 2710 227141
Πρόεδρος Επιτροπής Εκθέσεων: κ. Ανδρέας Σύριος Διοργανώτρια Εταιρεία Alfa Expo: 210 27 72 244

Δεν υπάρχουν σχόλια: