Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Παύλος Δαγρές μιλάει για Λιβανό, Κυριακού, Κωνσταντίνο και Εισαγγελείς

Παύλος Δαγρές
*Να μετατραπεί η Ερμιονίδα… από Σικελία, σε πραγματική Ριβιέρα και καλύτερη!
Για τον διάσημο γιατρό, εκ του Ηλιοκάστρου της Ερμιονίδας και εκπρόσωπο του «Σωματείου των Πολιτών κατά της διαφθοράς», κρίνουμε ως σκόπιμο, να μην προβούμε σε ιδιαίτερες συστάσεις… Γενναίος και υπέρμετρα τίμιος για κάποιους, ο ίδιος μέσα από τους αναρίθμητους δικαστικούς του αγώνες, προσπαθεί απελπιστικά μόνος, σε πολλές περιπτώσεις, να διαφυλάξει το αυτονόητο, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, όπου και όταν μπορεί
Διαβάστε το χωρίς περικοπές, (α’ μέρος) της συνέντευξης που ο κ. Παύλος Δαγρές παραχώρησε, στον Κώστα Πρώιμο, για την «Ενημέρωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Γιατρέ, σας ακολουθεί διαχρονικά η φήμη, πως κυνηγάτε ανηλεώς, την νομενκλατούρα αλλά και τους μεγαλόσχημους-εκπροσώπους του Κεφαλαίου, στην Ερμιονίδα … Βέβαια, χρησιμοποιώντας σε κάθε περίπτωση, νόμιμα και ένδικα μέσα….
ΔΑΓΡΕΣ: «Κε Πρώιμε, δεν κυνηγάω κανέναν… Πόσο μάλλον το Κεφάλαιο, που πιστεύω  ότι παίζει σημαντικό ρόλο, στην πρόοδο  και την ανάπτυξη των Δήμων, της Περιφέρειας, του ιδίου του Κράτους… Αρκεί αυτή η μεγαλοαστική τάξη, να έχει εθνική συνείδηση και όχι ξενόδουλη και παρασιτική… Θα σας αναφέρω τον Ανιέλι της FIAT, o οποίος «έδινε ρέστα» για την Ιταλία και δεν μπορεί κανείς, να του προσάψει τίποτα».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ας εστιάσουμε λίγο στην Ερμιονίδα, που «φιλοξενεί» αρκετούς, με την ισχύ του Ανιέλι…
ΔΑΓΡΕΣ: Μα οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εφοπλιστές, ανέδειξαν την περιοχή… Ο Μποδοσάκης,  με τα ορυχεία στο Ηλιόκαστρο… Την σεβάστηκε  όμως, την Ερμιονίδα…. Είναι ο προκάτοχος ,της έκτασης  στον Άγιο Αιμιλιανό, που σήμερα ανήκει στον Κυριακού… Είχε κτίσει το σπίτι του, στα εκατό μέτρα από τον αιγιαλό και έκανε το μπάνιο του, όπως όλος ο κόσμος…. Στην συνέχεια όταν αγόρασε ο κ. Μηνάς Κυριακού αυτή την έκταση, (τον οποίο, δεν γνωρίζαμε εμείς στην Ελλάδα ακόμη, ανήκει στα νέα «τζάκια», που μεγαλούργησαν, κατά την δεκαετία του ’80)…Αμέσως απέκλεισε την ακτή, όπου ό καθένας από εμάς, μπορούσε να κάνει μπάνιο… Ο άνθρωπος αυτός, δεν βοήθησε πραγματικά την περιοχή… Η Πολιτεία, όχι μόνον έκανε τα «στραβά μάτια», αλλά τον επιβράβευσε για τις παράνομες δράσεις του, αναγορεύοντάς τον σε Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αν και έπειτα, όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, τον εξανάγκασαν σε παραίτηση…»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  Γνωστά όλα αυτά… Δεν είναι όμως μόνον, η περίπτωση Κυριακού… Εν τω μεταξύ  όπως εκτιμούμε, δεν ξύπνησαν  ένα πρωί, οι κάτοικοι στην Ερμιονίδα και αντίκρισαν έκπληκτοι, τα παράνομα κτίσματα και τις ιδιοποιήσεις αιγιαλών….
ΔΑΓΡΕΣ: Η Πολιτεία, (θεωρητικά τουλάχιστον) λειτουργεί βάσει του Συντάγματος… Και οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως, να το σεβόμαστε…  Ασφαλώς, οι πρώτοι  που φέρουν ευθύνη είναι οι κάτοικοι της περιοχής, διότι δεν αντέδρασαν. Και μάλιστα, όταν διαπίστωσαν ότι και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, δεν έπραξαν το καθήκον τους, θα έπρεπε να κινητοποιηθούν δυναμικά… Ο κ. Κόκκινος, τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αναφέρει χαρακτηριστικά: Τεράστια ευθύνη, για το κατάντημα της Χώρας, φέρουν οι Εισαγγελείς. Σύμφωνα με τον ΚΠΔ άρθρο27 παρ.1-31-36-43, οι Εισαγγελείς  ασκούν ποινική δίωξη για κάθε αξιόποινη πράξη, διωκόμενοι αυτεπαγγέλτως»…
Πόσες διώξεις έχουν ασκηθεί, από τους αρμόδιους εισαγγελείς, λαμβάνοντας υπόψη τον νόμο 263/68, σύμφωνα με τον οποίο, ο αυτογνωμόνως επιλαμβανόμενος δημοσίου κτήματος, διώκεται αυτεπαγγέλτως;»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Παραδείγματα  οικονομικά «ισχυρών», που έχουν βοηθήσει την  Ερμιονίδα υπάρχουν, ή είναι ξεκάθαρα ετεροβαρής, η σχέση όλων τους με την περιοχή,  χωρίς εξαιρέσεις;
ΔΑΓΡΕΣ : «Η παλιά οικογένεια Λιβανού, έχει σταθεί κοντά, σε ανάγκες του Δήμου...Έχει ευεργετήσει μαζί και με άλλα ηχηρά ονόματα, το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου… Θα σας πω ακόμη και για τον τέως …Τον Κωνσταντίνο, ο οποίος λατρεύει την περιοχή, διαμένει χρόνια σε αυτή και την διαφημίζει, με τον τρόπο του, χωρίς να έχει ενοχλήσει κανέναν… Δεν έχει αποκλείσει θάλασσες και ακτές… Αν το έκανε, θα τον είχα και αυτόν καταγγείλει… Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, θα  ήθελα να επισημάνω, πως το Πολιτειακό έχει λήξει, με εκείνο το Δημοψήφισμα…. Απλώς θέλω να ξεκαθαρίσω, πως δεν κυνηγάμε ως «Σύλλογος Πολιτών κατά της Διαφθοράς», το Κεφάλαιο και την νομενκλατούρα, αλλά όσους   προβαίνουν σε έκνομες πράξεις, κατά του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς να υπολογίζουμε, την οικονομική τους θέση, ή την ισχύ τους…»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Υπάρχουν πολιτικοί  Άνδρες, στον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης,  που με τις «ευλογίες» όλων των άμεσα θιγομένων, θα πάρουν τα σκαπτικά μηχανήματα και θα εκτελέσουν, την όποια αμετάκλητη δικαστική απόφαση, περί κατεδαφίσεως παρανόμων κτισμάτων; Δυσκολευόμαστε, να το φανταστούμε αυτό το σενάριο… τουλάχιστον όχι στην Ερμιονίδα, όχι στην Ελλάδα
ΔΑΓΡΕΣ: Σε συνάντηση, που είχα, με τον κ. Σανιδά κατά το παρελθόν, του ανέφερα ότι, στην δεκαετία του 80’, κάποιοι εισαγγελείς στην Ιταλία, πήραν τα σκαπτικά μηχανήματα, μαζί με τους Δημάρχους μιας περιοχής, της « Όστιας»- ενός  προαστίου στην Ρώμη και δεν άφησαν τίποτα! Κατεδάφισαν, όλα τα παράνομα επί του αιγιαλού κτίσματα… Εδώ γιατί δεν το κάνουν; Υπάρχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης, εδώ και πολλές δεκαετίες, τα οποία δεν εκτελούνται! Αυτά συμβαίνουν, σε χώρες Τριτοκοσμικές και στην Σικελία… τον Κυριακού, τον στήριζε και ο Ανδρέας και ο Μητσοτάκης, ο οποίος δε, χρησιμοποιούσε το «Λήαρ τζετ»  του, μέχρι να αγοραστεί το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο… Είναι δυνατόν, η κάθε κυρία Αβούρη της Περιφέρειας, που διόριζε ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, που «τα ΄χε καλά», με τον κάθε Κυριακού, να  δώσει εντολή στις μπουλντόζες ;»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κε Δαγρέ,  μήπως το προσωνύμιο «Ελληνική Ριβιέρα», είναι το πολυτελές και φανταχτερό περιτύλιγμα της Ερμιονίδας, το οποίο κρύβει μέσα του, πρακτικές τύπου Σικελίας;
ΔΑΓΡΕΣ: «Έτσι είναι τα πράγματα…. Θα πρέπει  η νέα τοπική αυτοδιοίκηση, να αποτελείται από νέους σε ηλικία, ικανούς και άφθαρτους ανθρώπους, με πολιτικό σθένος… Να έχουν τα προσόντα, να χτίσουν ουσιαστικές  γέφυρες επικοινωνίας, με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής,  στηριζόμενες σε ένα υγιές «δούναι και λαβείν», ώστε από κοινού να συμβάλουν, για την αειφόρο ανάπτυξη της Ερμιονίδας… Δεν επιτρέπεται το 2014, ο κάθε τυχάρπαστος,  να παριστάνει τον διαμεσολαβητή, μεταξύ των ισχυρών και του Δήμου, δημιουργώντας μια εσφαλμένη εικόνα, στα μάτια τους, για το πνευματικό επίπεδο, των δημοτών της περιοχής… Να βγάλουμε «προς τα έξω», τους καλύτερους μας, ώστε να μας εκπροσωπούν!  Αφού η Πολιτεία και οι δικαστικοί λειτουργοί «σηκώνουν τα χέρια ψηλά», ας αναλάβει το «νέο αίμα», να αποκαταστήσει την τάξη στην Ερμιονίδα και εν συνεχεία να την αναδείξει, σε πραγματική Ριβιέρα και καλύτερη! Γιατί ο τόπος μας, είναι  πραγματικά ευλογημένος…»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να και ενας που λεει αληθειες!!! που ηταν τουτος τοσα χρονια;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε μεγάλε! Το θέμα είναι ότι δυστυχώς όταν πάει κάτι να γίνει δεν ακολουθεί κανένας. Κάνουν όλοι την κότα.