Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Οι μαθητές του ΓΕΛ Κρανιδίου, γνώρισαν το Στρασβούργο

Μαθητές του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, που συμμετείχαν στο περιβαλλοντολογικό πρόγραμμα “ταξιδεύοντας με την Ελιά”, μετέβησαν στο Στρασβούργο της Αλσατίας, με στόχο την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων, με μαθητές της πόλης και την καλλιέργεια του πνεύματος της συνεργασίας.
Από τις 26 Μαρτίου και για 6 μέρες, οι Κρανιδιώτες μαθητές, έζησαν εμπειρίες οι οποίες θα τους μείνουν αξέχαστες, για μια ολόκληρη ζωή. Η ξενάγησή τους ξεκίνησε, στις πλατείες της Kleber και Gutenberg όπως και στον Καθεδρικό ναό και στο ρολόϊ αστρονομίας. Ακολούθησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου και κατατέθηκε, η σχετική εργασία των μαθητών με την ονομασία “Ελιά” προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Εν συνεχεία Γάλλοι μαθητές του σχολείου «Lycee Marc Bloch», ήρθαν σε επαφή με τους Έλληνες, στους οποίους ανέλυσαν και αυτοί, το δικό τους αντίστοιχο πρόγραμμα, ενώ αντάλλαξαν απόψεις, σχετικά με τον τρόπο ζωής στην κάθε χώρα. Η γνωριμία των Ελλήνων μαθητών, με την παραδοσιακή κουλτούρα και τις ντόπιες γευστικές απολαύσειςσυνοδεύτηκε με μια μαγευτική βόλτα με ποταμόπλοιο, στον ποταμό Ill της πόλης. Πριν την επιστροφή, οι μαθητές επισκέφτηκαν την γερμανική λουτρόπολη Baden Baden.
Το Στρασβούργο, λόγω της γεωγραφικής του ιδιαιτερότητας, αποτελεί ένα κομβικό σημείο της Ευρώπης, με κοσμοπολίτικη αίσθηση λόγω των γαλλόφωνων και γερμανόφωνων περιοχών. Όλα αυτά, αποτέλεσαν μια αξεπέραστη εμπειρία, για τους νεαρούς επισκέπτες, οι οποίοι ήδη ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν, τους Γάλλους μαθητές και, με τη σειρά τους, να τους ξεναγήσουν στις ομορφιές και στην παράδοση, της πόλης του Κρανιδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: