Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η τουριστική και περιβαλλοντική συνείδηση πρέπει να γίνει βίωμά μας. Γι αυτό θα παλέψουμε!

Γιάννης Σοροβίγκας
Χωρίς αμφιβολία ο Τουρισμός αποτελεί πλέον μια παγκόσμια οικονομική δύναμη. Ειδικά για το Δήμο μας, αρκεί να σκεφτούμε πως το 40% του εισοδήματος των δημοτών προέρχεται από τον Τουρισμό, για να συνειδητοποιήσουμε την κινητήρια δύναμη του. Μια δύναμη που την έχουμε βιώσει από τo Ναύπλιο ως το Τολό και από την Ασίνη μέχρι τα Ίρια. Πανέμορφοι και δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, απασχολούν εργασιακά αρκετές οικογένειες που έχουν ως αποκλειστική πηγή εισοδήματος τον τουρισμό. 
Ο Τουρισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο με πάμπολλες παραμέτρους. Ένα κεφάλαιο που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε άμεσα. Είτε μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε ως μεμονωμένα άτομα, κάτοικοι τουριστικής περιοχής, είτε ως εργαζόμενοι στον τουρισμό. 


Η τουριστική και περιβαλλοντική συνείδηση πρέπει να γίνει βίωμά μας.

Εγώ, μέσα από την παράταξη «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα», της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ενώνω τις δυνάμεις μου και θα παλέψω ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ανάκαμψης στον Τουρισμό μας. 
Στο πλαίσιο της Μελέτης Τοπικής Στρατηγικής Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τα τουριστικά δεδομένα, την ανάγκη για έγκαιρο προγραμματισμό ενόψει του επόμενου έτους και της περιόδου αιχμής, έχουμε ήδη προβεί στο σχεδιασμό συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών προς υλοποίηση εντός του επόμενου εξαμήνου. 
Αισιοδοξώ ότι, τα αναπτυξιακά έργα που ήδη υλοποιούνται, το λιμάνι, η μαρίνα, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες υποδομές του σε ξενοδοχειακές μονάδες, την υψηλή σε ποιότητα παροχή υπηρεσιών των επιχειρήσεων, τον Πολιτισμό, την Παράδοσή του, τη γεωγραφική του θέση, το κλίμα του, το φυσικό του περιβάλλον, τη φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων του, γεμίζουν με πλεονεκτήματα τον Δήμο μας.
Υπάρχουν κι άλλα πολλά που οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε. Και σίγουρα είναι πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη για να γίνει η πόλη μας, ο Δήμος μας ακόμη ομορφότερος, ακόμη πιο ανθρώπινος, ακόμη πιο ελκυστικός – ένας πραγματικά ξεχωριστός τουριστικός προορισμός. .
Γι αυτό θα παλέψουμε!


Γιάννης Σοροβίγκας
υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα»
με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Κωστούρο

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πέστα Γιάννη