Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Νίκησε το θάνατο 2 φορές χάρις στη μουσική

Η Νεφέλη Αντωνίου έχει να διηγηθεί μία συγκλονιστική ιστορία ζωής καθώς ήρθε δύο φορές αντιμέτωπη με τον θάνατο για να τον νικήσει και να αποδείξει τις θαυματουργές ιδιότητες της μουσικής στην ψυχική και σωματική υγεία μας. Η Νεφέλη Αντωνίου είναι σήμερα ένα 14χρονο κορίτσι, που εξαιτίας ενός εγκεφαλικού επεισοδίου στα 9 της χρόνια, έμεινε παράλυτη από τη δεξιά της πλευρά ενώ την ίδια στιγμή καταστράφηκε ένα μέρος του εγκεφάλου της με αποτέλεσμα να εμφανίσει κάποια νοητικά προβλήματα. Από πολύ μικρή ηλικία, η Νεφέλη επέδειξε ένα σπάνιο ταλέντο στη μουσική. Ξεκίνησε να αντιλαμβάνεται τις μελωδίες και να τραγουδάει πριν αρχίσει να λέει καλά-καλά τις πρώτες της προτάσεις.

Σε ηλικία τεσσάρων ετών, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, που μετά από χρόνιες θεραπείες τον ξεπέρασε, μέχρι την ηλικία των εννέα οπότε το πρόβλημα επανήλθε.
Στο νοσοκομείο και ενώ βρισκόταν σε κώμα, οι γονείς της, έβαζαν να παίζουν δύο καινούρια cd που δεν είχε ακούσει ποτέ μέχρι τότε η Νεφέλη.
Όταν ξύπνησε είχε τη δυνατότητα να αναπαράγει τις μελωδίες όλων των συγκεκριμένων τραγουδιών , αποδεικνύοντας ότι το μέρος του εγκεφάλου της που σχετίζεται με τη μουσική ήταν ακόμα δυνατό.
Οι γονείς της, αναγνώρισαν αυτήν την ικανότητά της, και επιδόθηκαν σε θεραπείες με τη βοήθεια της μουσικής.
Έτσι κατάφερε να αρθρώνει και πάλι λέξεις και να επικοινωνεί με τους γονείς της. Λίγο καιρό πριν, η μητέρα της προσέγγισε τον συνθέτη και στιχουργό Αντώνη Σιδερά και αποφάσισαν να ιδρύσουν από κοινού ένα οργανισμό για τα χαρισματικά άτομα με ειδικές ικανότητες. Η ίδρυση θα γινόταν με την παραγωγή ενός δίσκου με την Νεφέλη να τραγουδά μελωδίες. Ο Σταύρος Σιδεράς έγραψε δυο τραγούδια για τη Νεφέλη που τα παρουσίασε η ίδια στο κοινό.
Το συναίσθημά της καθήλωσε το κοινό ενώ ο συνθέτης δήλωσε περήφανος για τη Νεφέλη: «Εκεί πάνω μεταμορφώθηκε. Φοβόμουν ότι θα τα χάσει, ότι δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί, όμως εκείνη με διέψευσε!»
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε τη Νεφέλη τη βραδιά της συναυλίας:








Πηγή: Isthmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: