Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ερμιονίδα: Περισσότεροι από εκατό δότες μυελού των οστών

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, σε αίθουσα του Λυκείου Κρανιδίου, εκδήλωση ιδιαίτερου ιατρικού και πρωτίστως, ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος.
Κεντρικός ομιλητής της δράσης, που έγινε στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης για τους δότες του μυελού των οστών, ήταν ο παιδίατρος αιματολόγος, αναπληρωτής καθηγητής, της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της μονάδας μεταμοσχεύσεων του ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων “Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα” κ. Στέλιος Γραφάκος.

Γραφάκος Στέλιος
Η αποδοχή της πρωτοβουλίας, ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της Ερμιονίδας και μέχρι την Τετάρτη (9 Απριλίου)  είχαν εγγραφεί ως δότες μυελού των οστών, 101 εθελοντές.
Ο κ. Γραφάκος σε αποκλειστικές δηλώσεις του, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» αναφέρει:
«Ξεκινήσαμε αυτό το σημαντικό, ανθρωπιστικό εγχείρημα, που βασίζεται στην αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, από την Ερμιονίδα και θα συνεχίσουμε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαστε ικανοποιημένοι, από την προσέλευση του κόσμου, σήμερα εδώ, στην αίθουσα του Γ.Ε.Λ Κρανιδίου. Κατάγομαι από την Πελοπόννησο και με συγκινεί το γεγονός, ότι η απαρχή των δράσεων μας, για την επίτευξη ενός τόσο σημαντικού ιατρικού σκοπού, σηματοδοτήθηκε στην περιφέρειά της. Είμαι λάτρης και επισκέπτης της πανέμορφης Ερμιονίδας. Εκτιμώ πως στο εγγύς μέλλον, θα την επισκέπτομαι όλο και συχνότερα».

 

ΛΕΖΑΝΤΑ

Ο Δ/ντής της μονάδας μεταμοσχεύσεων του ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων “Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα” κ. Στέλιος Γραφάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: