Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Το πρώτο βήμα για την ανάδειξη και αξιοποίηση της παραποτάμιας ζώνης του Ερασίνου ποταμού

Η αξιοποίηση της παραποτάμιας ζώνης του Ερασίνου ποταμού ήταν ένα παλαιό όνειρο των κατοίκων της Νέας Κίου, του Τημενίου και όλων όσων έχουν οικολογικές ευαισθησίες. Ο Γιώργος Κατριλιώτης στο παρελθόν και ο Γιώργος Μανινής πιο πρόσφατα, ως Δήμαρχοι της Νέας Κίου είχαν ασχοληθεί με το θέμα. Οι Ποδηλάτες και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επίσης, αλλά από άλλη σκοπιά.
Τώρα, με συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και του Δήμου Άργους –Μυκηνών, επιχειρείται μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος.

Αύριο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τίθεται προς έγκριση του σώματος (Θέμα 34), η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και του Δήμου Άργους –Μυκηνών, για την «ανάδειξη και αξιοποίηση της παραποτάμιας ζώνης του Ερασίνου ποταμού».
Εισηγητής της πρότασης, η οποία αναμένεται να εγκριθεί, είναι ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Χειβιδόπουλος θα ασχοληθεί με το ποτάμι στη Νέα Κίο! Λέτε να αλλάξει κάτι; Είναι τόσο όμορφα εκεί! Να πάνε όλα καλά!