Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Το ψηφιακό σήμα φτάνει στην Πελοπόννησο. Πως δεν θα δούμε «μαύρη οθόνη»

Όλοι οι δέκτες υποστηρίζουν την
κωδικοποίηση MPEG-4 (και Mpeg-2)
και διαθέτουν Ελληνικό μενού και EPG,
Ελληνικές οδηγίες χρήσης
και 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ!!
Η Digea είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ANTΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και είναι υπεύθυνη για την προβολή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σταδιακά σε όλη την Ελλάδα.
Η σειρά της Πελοποννήσου
Πολλές περιοχές και πόλεις ανά την Ελλάδα απολαμβάνουν ήδη το “τζαμάτο” ψηφιακό σήμα που λέει και η γνωστή διαφήμιση, μέχρι τώρα στην Πελοπόννησο δεν είχαμε την δυνατότητα για να δούμε ψηφιακά.
Για να έχουμε ψηφιακή εικόνα στην τηλεόραση μας πρέπει…
Όσοι έχουν τηλεόραση της τελευταίας τριετίας περίπου, είναι πολύ πιθανό να έχουν ενσωματωμένο δέκτη που αποκωδικοποιεί το ψηφιακό σήμα MPEG4, οπότε το μόνο που έχουν είναι να συντονίσουν και πάλι τον δέκτη τους.
Όσοι έχουν λίγο παλιότερες τηλεόρασης, από την τριετία, είναι πιθανόν να έχουν αποκωδικοποιητή MPEG2 που σημαίνει ότι και να ξανασυντονίσουν τον δέκτη τους θα έχουν μόνο ήχο, αυτοί θα πρέπει να αγοράσουν έναν αποκωδικοποιητή.
Όσοι έχουν αρκετά παλαιότερες τηλεοράσεις CRT καθοδικού σωλήνα δηλαδή (“χοντρές”) οπωσδήποτε θα πρέπει να προμηθευτούν αποκωδικοποιητή σήματος με σύνδεση SCART.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ακόμη και με αποκωδικοποιητή αν έχετε κακή ή καθόλου εικόνα θα πρέπει να περιστρέψτε ελαφρά την κεραία προς το κέντρο εκπομπής.
Τι είναι ο αποκωδικοποιητής;
Ο αποκωδικοποιητής είναι μία συσκευή που έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί τόσο με την τηλεόρασή σας, όσο και με άλλες συσκευές (video VCR, DVD-R κλπ), ενώ για τη λειτουργία του πρέπει να συνδεθεί με μία κεραία (εσωτερική ή εξωτερική). Ο αποκωδικοποιητής απαιτείται στην περίπτωση που η τηλεόρασή σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή ή αυτός που έχει, δεν είναι συμβατός με το σύστημα κωδικοποίησης DVB-T MPEG4 ή H.264. Για την Ελλάδα, οι τηλεοράσεις που αγοράστηκαν μετά το 2010, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν απαιτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή.
Η λειτουργία του αποκωδικοποιητή είναι να μετατρέπει το ψηφιακό σήμα, ώστε να μπορείτε να το δείτε στην τηλεόρασή σας. Αυτό το επιτυγχάνει λαμβάνοντας το ψηφιακό σήμα από την κεραία του σπιτιού σας και αφού το αποκωδικοποιήσει, το καθιστά δυνατό να παίξει σε αυτήν.
Τα βήματα σύνδεσης του αποκωδικοποιητή:
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να συνδέσετε τον αποκωδικοποιητή στην τηλεόρασή σας είναι τα εξής:
1. Συνδέετε το καλώδιο της κεραίας στον αποκωδικοποιητή (υποδοχή RF IN) για τα ψηφιακά κανάλια
2. Συνδέετε τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση με το ειδικό καλώδιο τύπου α)SCART ή β)RCA ή γ)HDMI
3. Βάζετε τον αποκωδικοποιητή στη πρίζα.
4. Τέλος, βρίσκετε στην τηλεόραση την είσοδο, που έχετε συνδέσει τον αποκωδικοποιητή, χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και συντονίζετε τον αποκωδικοποιητή χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ του, αφού πρώτα έχετε διαβάσει τις οδηγίες του.
5. Στο εξής, αλλάζετε τα κανάλια με το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή. Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης το χρησιμοποιείτε μόνο για το άνοιγμα/ κλείσιμο της τηλεόρασης και την αυξομείωση του ήχου. Στο εμπόριο διατίθενται τηλεκοντρόλ που συγκεντρώνουν όλες τις λειτουργίες σε μία συσκευή.
Γεώργιος Νικ. Λυσίκατος
Εμπόριο Ψηφιακών Δεκτών
Κιν: 698 287 6765

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΟΛΥ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια χρήσιμα άρθρα να δημοσιεύετε.Οχι κάτι σαχλαμάρες δηλώσεις κάποιων απίθανων.
Ν.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην εφημερίδα ενημέρωση για το άρθρο!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΑ ΡΘΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ; ΠΩΠΩ ΘΑΤΟ ΠΩ ΣΤΗΝ ΓΑΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ